Ortopedi doktorundan açlık grevi

Ortopedi doktorundan açlık grevi

Sağlık 13.02.2023 17:04:23 0
Ortopedi doktorundan açlık grevi
Tarih: 13.02.2023 17:04 Güncelleme: 13.02.2023 17:04
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kayhan Turan, Mudanya Belediye binası önünde açlık grevine başladı. Mudanya’ya yapacağı ortopedi ve travmatoloji hastanesini, belediyenin çeşitli gerekçeler göstererek iptal ettiğini söyleyen Turan, hastaneyi yapabilmek için tek şansının açlık grevi yapmak olduğunu belirtti. Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, "İmar Planı mahkemece iptal edilen bir bölgede yapılaşmanın söz konusu olamayacağını belirterek, "konuyu bir hekimin anlayacağı şekilde özetlersek, test yaptırmadan teşhiste bulunmak doğru bir yaklaşım değil" dedi.
Mudanya’da yapacağı hastane için Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı izin süresinin 3 yıldan az bir zaman kaldığını söyleyen Dr. Turan, hastanenin inşaatına başlamak için önlerindeki tek engelin Mudanya Belediyesi olduğunu belirtti. Yasal izinlerin tamamını alan Turan, Mudanya Belediyesi’nin hastane yapılacak bölgedeki, 1/1000 ölçekli uygulama imar planını iptal ettiği gerekçesiyle inşaata başlayamadığını söyledi.
“Yapabileceğimiz en iyi şey Ortopedi Hastanesi kurmak”
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından, yaklaşmakta olan Marmara depremine dikkat çeken Turan, “Biz de elimizdeki imkânlarla bu felaketin yaralarını sarma gayreti içine girdik. Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak 7 ortopedi doktoru ile bölgeye gidebileceğimizi bildirdik. Bölgeden gelen hastalarımızı tedavi ettik. Ama bunlar elbette yetmez. Hastane, aceleyle yapılacak sıradan bir yapı değildir. Hastaneler her şart altında hizmet verebilen sağlam binalar olmalıdır. Her şey kurallarına uygun ve kusursuz olmalıdır. Son depremde, sorumsuzca yapılan binaların ve hastanelerin yıkılması, bize bu acı gerçeği gösterdi. Bursa’nın da yaklaşan Marmara depremi kuşağında olduğu gerçeğini asla unutmadan, yaşamak ve çalışmak zorundayız. Marmara depreminde yıkılmayacak bir Ortopedi Hastanesi açmak bizim sorumluluğumuz. Ancak bu sorumluluk sadece bize ait değil, devletin ve yerel yönetimlerin de sorumluluğu en az bizimkisi kadardır” şeklinde konuştu.
Sürenin dolmasına 3 yıldan az bir zaman kaldı
Hastaneyi yapabilmek için Sağlık Bakanlığından alınan ön iznin süresinin dolmasına 3 yıldan az bir zaman kaldığını ve bu süre içinde hastane inşaatını tamamlaması gerektiğini belirten Dr. Turan, “Düşündüğümüz nitelikteki bu hastaneyi yapabilmek için, Mudanya Belediyesi’nden gerekli imar planı prosedürlerini tamamlamasını talep ettik. Ancak bu talebimiz henüz kabul görmedi. Sağlık Bakanlığı’nca verilen hastane izin süresinin dolmasına da 3 yıldan az bir zaman kaldı. Bu izin süresinin bitmesi, sadece kazanılmış bir hakkın yok olması değil aynı zamanda Mudanya’mıza, Bursa’mıza ve Türkiye’ye fayda sağlayacak bir projenin yok edilmesi demektir. Muhtemel bir depremde elimizin kolumuzun bağlanması ve insanlara yardımda yetersiz kalmamız demektir. Biz, bugün, bu projeden vazgeçme sorumluluğunu alamadığımız için acele ediyoruz. Bu sorumluluğu Mudanya Belediyesi alacak mı?” diye konuştu.
Mudanya Belediyesi önünde açlık grevine başladı
Hastaneyi yapabilmek için son çare olarak açlık grevine başlayan Turan, “Projemizi hayata geçirebilmek için şimdiye kadar her şeyi denedik ve bir yol bulamadık. Şimdi, bir yol yapmak ve Belediyemizi harekete geçirebilmek için, açlık grevine başlıyorum. Kadrolarımızı oluşturduk, dünyadaki son gelişmeleri sürekli takip ettik, eğitimlerimize hiç ara vermedik, hastane yerimizi aldık, hastane ruhsatımızı yıllar önce aldık, hastane projemizi uluslararası kabul görmüş firmalara hazırlattık, tüm prosedürleri tamamladık. Ancak hastaneyi yapmayı planladığımız bölgedeki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı iptal edildiği gerekçesi ile inşaatı başlatamadık. Sağlık Bakanlığı’ndan hastane açmak için aldığımız ön iznin süresi ise 2025 yılında dolacak. Bu nedenle Mudanya Belediyesine, bir an önce parselimizi kapsayan imar planı yapılmasını önerdik. Hatta imar planını biz yaptırıp belediyenin onayına sunabileceğimizi de söyledik. Kabul etmediler. Ama artık biz, zamana karşı yarışıyoruz. Sesimizi duyurabileceğimiz bir mecra kalmayınca, açlık grevi ile öncelikle Mudanya Belediye Başkanlığını uyarmayı hedefliyoruz. Sesimizi duymayanlar ve tüm kamuoyu bilsin ki başaramazsak, Marmara Bölgesi’nin depreme hazırlığının önemli bir parçası eksik kalacağı gibi, Türkiye’nin uluslararası bir Ortopedi hastanesine kavuşması da engellenmiş olacak. Ben sorumluluğum gereği buradayım, tüm yetkilileri de sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi.

"İmar Planı mahkemece iptal edilen bir bölgede yapılaşma söz konusu olamaz"
Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise “Hastane, Güzelyalı, Çağrışan, Göynüklü bölgeleri başta olmak üzere mahkemelerin iptal kararlarının olduğu bölgede yapılmak isteniyor. İptal edilen İmar planı kapsamındaki bütün inşaatlar durdurulmuştur. Popülizmden uzak, bilimsel yaklaşımı esas alarak değerlendirecek olursak, konuyu bir hekimin anlayacağı şekilde özetlersek, test yaptırmadan teşhiste bulunmak doğru bir yaklaşım değil. İmar Planı mahkemece iptal edilen bir bölgede yapılaşma söz konusu olamaz. Üstelik yapılmak istenen hastane geçtiğimiz yıllarda yangının yaşandığı Çağrışan bölgesinde 11-12 kat olarak projelendirilmiştir. Çağrışan gibi geneli 2-3 katlı binalardan oluşan alanda devasa bir yapı ne kadar uygun olabilir? Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaraları daha sarılmamışken, imar planlarının yeniden tartışmaya açıldığı böyle bir zamanda bu protestoyu yersiz bulmaktayız. Mudanya Belediyesi olarak hiçbir zaman kanunsuz iş yapmadığımız gibi, belediyemiz hakkında asılsız ithamlarda bulunan doktorla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: ortopedi doktorundan açlık grevi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ