Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu

Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu

Eğitim 25.04.2024 15:40:02 0
Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu
Tarih: 25.04.2024 15:40 Güncelleme: 25.04.2024 15:40
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Finali’nde kazanan projeler belli oldu.
Gençlerin takım halinde çalışmalarını, toplumsal ve kültürel değerlerimizi korumalarını, bilimsel etik kurallarını göz ardı etmemelerini, hayal gücü, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla 18.’si düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Erzurum Bölge Finalinde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Erzurum Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Sözbilir, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, TÜBİTAK Proje Yarışmaları Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, TÜBİTAK temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan TÜBİTAK Proje Yarışmaları Erzurum Bölge Koordinatörü Kaymaz, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin bilimin ve merakın peşinde olduğunu belirterek: “Bu 3 günde edindiğiniz kazanımların hayatınızın bundan sonraki kısmında size çok önemli yetenekler kattığını fark edeceksiniz. Bilim yolculuğuna ortaokul sıralarında başlamak pek çok büyük bilim insanının hayat hikayesinde karşımıza çıkar. Isaac Newton sizin yaşlarınızdayken yer çekimi yasalarını keşfetmeye başlamıştı. Bu merak onu tarih boyunca unutulmaz keşiflere yönlendirdi. Yine Fatih Sultan Mehmet daha çocuk yaşlardayken İstanbul’u fethetmenin hayaliyle yaşıyor ve bu büyük hayali gerçekleştirmek için çalışıyordu. Sizlerin de tıpkı onlar gibi hayallerinizin peşinden koşarak ülkemizin aydınlık geleceğine çok önemli izler bırakacağına olan inancımız tamdır. İşte bu anlamda TÜBİTAK bu hayalinizi gerçekleştirmenize yardımcı olmak için 18 yıldır bu yarışmaları düzenliyor. Bu ve benzeri yarışmalar Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinde çok önemli bir misyonu yerine getiriyorlar. Çünkü ülkemizin bu yolculuktaki en büyük ihtiyacı yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlar, geniş araştırma bütçeleri veya büyük binalar değildir. Bunlar yapılabilir, inşa edilebilir, elde edebilir şeylerdir. Asıl zor olan şey bilimsel merakla dolu, araştırmayı seven, keşfetme isteğiyle konuların peşinde koşan gençlerdir. Yani sizlersiniz. O nedenle bu salonu dolduran siz değerli gençler bu ülkenin geleceğinin en değerli kaynaklarısınız. Ortaokul sıralarında sahip olduğumuz bilimsel merakımız ve projelerinizle ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine önemli katkılar sunacağınıza canı gönülden inanıyorum. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından devam eden programda Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanları olmak üzere 10 alanda jüri üyeleri tarafından seçilen projeler açıklandı ve ödüller takdim edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ