Önce sporunu yaptı sonra üretimini

Önce sporunu yaptı sonra üretimini

Van Spor 25.07.2023 09:53:57 0
Önce sporunu yaptı sonra üretimini
Tarih: 25.07.2023 09:53 Güncelleme: 25.07.2023 09:53
Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaşayan Bülent Akarsu, 2018 yılında spor ve hobi olarak başladığı okçuluğu daha sonra sanata dönüştürüp üretimini yaptı.
Selçuklu Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Bülent Akarsu, internet üzerinden ve Adanalı bir ustasından aldığı eğitimlerle ok ve yay üretimine başladı. Sanal ortamda aldığı dersler ve araştırmalar neticesinde yay yapmayı öğrendiğini belirten Akarsu, severek devam ettirdiği yay üretimini hediyelik eşya olarak ilçe turizmine kazandırmayı başardı.
Geleneksel okçuluğa yönelik yay üretimi yaptığını belirten Akarsu; Emir Bayındır Han, Hürremşah, Erzan Hatun, Çağrı Bey ve en son olarak Kale yayı yaptığını belirtti. Akarsu, hiçbir makine kullanmadan ürettiği yayları siparişlere göre Türkiye’nin birçok iline ve yurt dışına sattığını ifade etti. Akarsu, “2018 yıllarında okçuluk sporuna başladık. Hobi olarak başladığımız bu sporu sonradan sanata dönüştürdük. Önceleri ok yaparsak sonradan geleneksel yay yapımını da bu işin içine katarak yürütmeye çalışıyoruz. Geleneksel Osmanlı yayı ve ecdadımızın yaptığı yayları örnek alarak yapmaya çalışıyoruz. Bu işe başladığımda tamamen internet üzerinden ve Adana’da bulunan Mehmet Demir adlı ustamdan destek alarak bu işi burada yürütmeye çalışıyorum. Zaman zaman zorlandığım durumlarda ustalarımızdan destek alarak geleneksel yay yapımının üretimini yapıyoruz” diye konuştu.
“Bir yayın yapımı ve çalışır hale getirilmesi yaklaşık bir haftada tamamlanıyor” diyen Akarsu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sipariş üzerine yaylar yapıyoruz. İsteğe göre menzil ve puta yaylarını hazırlıyoruz. Genellikle geleneksel yay formunu bozmadan ve ona bağlı kalarak yay yapımına devam ediyoruz. Yay almak isteyenler sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirler. Bunun yanı sıra ben zaten Özbekistan’a, Kırgızistan’a ve Hindistan’a kadar yay gönderdim. Ahlat’ta yapılan bir sanat eserini dışarıya göndermek benim için gurur vericidir. Ahlat adı altıdan başka hiçbir isim kullanmadan Ahlat’ımızın da tanıtımına katkı sunmak için bu işi ilerletmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 3-4 model yayım var. İlk yaylarımdan birisi olan Emir Bayındır Han, Hürremşah, Erzan Hatun, Çağrı Bey ve en son yaptığım Kale modeli var. Ancak bu yaylardan Erzan Hatun ile Hürremşah modellerinin yapımını durdurdum. Ama ürettiğim bütün yaylar Türk yayı formundadır.”
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: önce sporunu yaptı sonra üretimini
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ