Oltu mesleki eğitim merkezi personeli işbaşı eğitimi için Portekiz’e uçtu

Oltu mesleki eğitim merkezi personeli işbaşı eğitimi için Portekiz’e uçtu

Genel 23.01.2024 12:18:54 0
Oltu mesleki eğitim merkezi personeli işbaşı eğitimi için Portekiz’e uçtu
Tarih: 23.01.2024 12:18 Güncelleme: 23.01.2024 12:18
Oltu Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanıp Türkiye Ulusal Ajansınca finanse edilen Akredite proje ile işbaşı personel hareketliliği için Mesleki Eğitim Personeli sömestr tatilini değerlendirmek için toplam 7 öğretmen ve idareci Portekiz’in Porto şehrine gitti.
Türkiye Ulusal Ajansı Ulusal Mesleki Eğitim Ekibi (nVET) üyesi ve Uzmanı da olan Merkez müdürü Önser Yeğin, İlçede şimdiye kadar bir çok çırak ve kalfanın AB Ülkelerinde staj almasını sağlayarak bu ülkelerde istihdam olmalarını da sağladı.
Merkez Müdürü Önser Yeğin, personelin sömestr tatilini fırsata dönüştürmek için 22 Ocak -1 Şubat 2024 tarihleri arasında personelin alanlarında formasyonlarını geliştirmeleri ve iyi uygulama örneklerinin transferini sağlamları için bu hareketliliği düzenlediklerini söyledi. Ayrıca bu hareketliliğin Türkiye’de tatil zamanına denk getirmelerinin sebebini ise öğrencilerin teorik derslerden mahrum kalmadan öğretmenlerin bu tatilde mesleki formasyonunu geliştirerek mesleki gelişimine katkıda bulunmaları yarıyıl tatilinin en güzel bir şekilde değerlendirilmesiyle sonuçlanacağını ifade eden Önser Yeğin şöyle devam etti: “Portekiz’de mesleki eğitimin okul ve işletmelerde nasıl ele alındığı, pratik ve teorik eğitimin nasıl yapıldığını iyi uygulamaların ise transferini sağlamaları için personelin kendi alanlarında mesleki formasyonlarını geliştireceklerdir”
Önser Yeğin öğretmenlerin akredite olan Türkiye’deki eğitim türünde iki merkezden birisi olan Oltu Mesleki Eğitim Merkezi’nin akredite olmasının avantajını kullandıklarını ifade etti.
Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Halit Dursun da mesleki formasyonlarına katkı sağlamak ve iyi uygulamaları yerinde inceleyerek 10 günlük işbaşı eğitimi alacaklarından dolayı bu imkânı sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına ve okul müdürü Önser Yeğin’e teşekkür etti. Halit Dursun; “Bizler gittiğimiz AB ülkesinde alanlarımızla alakalı iyi uygulama örneklerini ve mesleki uygulamaların nasıl yapıldığını inceleyerek kendi uygulamalarımızla karşılaştırma fırsatı yakalayacağız. Ayrıca bizden daha iyi uygulamalar varsa ülkemize transferlerini sağlayacağımız gibi mesleki formasyonumuzu geliştirmiş olacağız böylelikle Merkezimiz öğrencilerine alanlarıyla ilgili pratik bilgi ve beceri aktararak öğrencilerimizin kaliteli mesleki eğitim almalarına da katkıda bulunmuş olacağız” dedi.
Merkez Müdür ve Proje koordinatörü Önser Yeğin ise “Taşrada ve Oltu gibi küçük bir ilçede böyle bir fırsatı bize tanıyan başta Türkiye Ulusal Ajansı başkanı İlker Astarcı’ya, Mesleki Eğitim Koordinatörü Yasemin Uz’a ve Tüm Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim çalışanlarına teşekkür ederim” diyerek Türkiye ulusal ajansına minnettarlığını ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ