Oltu ilçesine 17 milyon yatırım, 250 kişiye iş imkanı sunacak

Oltu ilçesine 17 milyon yatırım, 250 kişiye iş imkanı sunacak

Ekonomi 22.06.2025 11:36:24 0
Oltu ilçesine 17 milyon yatırım, 250 kişiye iş imkanı sunacak
Tarih: 22.06.2025 11:36 Güncelleme: 22.06.2025 11:36
Yaklaşık iki buçuk yıl önce Erzurum’un Oltu ilçesinde yatırım yapan firma şimdi de 17 milyon liralık yatırım için düğmeye bastı.
Oltu Organize Sanayi Sitesinde "Tutkun Makine" olarak kurduğu fabrikada 25 kişi istihdam eden Ahmet Mercan Yeni Fabrikası olan Petek Anker Tarım Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin temellerini yapılan törenle attı . Törende açılış konuşmasını Petek Anker Tarım Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin yönetim kurulu Başkanı Ahmet Mercan yaptı. Törende Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Kılıç, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdul Kerim Kavaz birer konuşma yaparak Oltu İlçesine hayırlı olması temennisinde bulundular.
Bin metrekare kapalı alanı olacak
Erzurum’un Oltu ilçesinde tarım sektörüne yönelik önemli bir yatırım hayata geçiyor. 1 Şubat 2024 tarihinde kurulan Petek Anker Tarım Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Oltu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyete geçeceği üretim tesisiyle bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sunmayı hedefliyor. Toplam 17 milyon 353 bin 978 TL’lik yatırım büyüklüğüne sahip olan proje kapsamında, 1000 metrekare kapalı alanda modern bir üretim atölyesi kurulacak. Tesiste, çatallı çapa, bel küreği, dirgen ve tırmık gibi temel tarım aletlerinin üretimi gerçekleştirilecek.
Yıllık 100 bin adet üretim kapasitesi
Yerli üretimi ön plana çıkaran proje, 10 kişilik doğrudan istihdamla yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, üretim ve tedarik zincirleriyle birlikte dolaylı olarak 250 kişilik istihdam oluşturulması öngörülüyor. Tarımsal üretim ve iş gücü verimliliğini artırmak, yerli üretimle dışa bağımlılığı azaltmak, kırsal kalkınmaya ve bölgesel gelişime katkı sağlamak, enerji verimliliği ve çevre dostu teknolojilerle sürdürülebilir üretim yapmak, terel istihdamı artırarak sosyal fayda oluşturmak, modern teknolojiyle üretim gelişmiş teknolojik makinelerle donatılacak olan tesiste, hem üretim kalitesinin hem de verimliliğin üst düzeye çıkarılması planlanıyor. Bu sayede, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu kaliteli tarım aletleri yerli ve rekabetçi fiyatlarla piyasaya sunulacak.
Oltu’ya ekonomik ve sosyal katkısı olacak
Yeni yatırım, sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda sosyal açıdan da bölgeye değer katması bekleniyor. Yerel istihdamın artırılmasıyla birlikte, genç nüfusun göç etme eğiliminin azaltılması ve Oltu’nun sanayi potansiyelinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Temel atma törenine Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Kılıç, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdul Kerim Kavaz,Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Burtay Oğuz Yavuz,MHP Oltu İlçe Başkanı Vedat Sağlam, CHP Oltu İlçe Başkanı Yüksel Atabay, Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gülsüm Musaoğlu, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ