Okul atölyesinde deprem bölgesine kıyafet üretiliyor

Okul atölyesinde deprem bölgesine kıyafet üretiliyor

Genel 22.02.2023 10:45:31 0
Okul atölyesinde deprem bölgesine kıyafet üretiliyor
Tarih: 22.02.2023 10:45 Güncelleme: 22.02.2023 10:45
Aksaray’da depremzedelere destek olmak için kolları sıvayan veliler okul atölyesinde depremzedelere kıyafet dikiyor. Havaların soğuk olması nedeniyle polar ağırlıklı dikilen kıyafetler deprem bölgelerine gönderiliyor.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve "Asrın felaketi" olarak nitelenen 2 ayrı depremin ardından milletçe birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenen Türkiye’den bölgeye çeşitli yardımlar sürüyor. Bu çerçevede Aksaray’da güç birliği yapan vatandaşlar dört koldan yardımlar için seferber oluyor. Aksaray Atatürk İlkokulunda kolları sıvayan öğrenci velileri okulun atölyesinde kıyafet üretimine başladı. Dikiş makinesi başına geçen kadınlar tişört, polar ceket, kazak gibi kıyafetleri dikerek deprem bölgesine gönderiyor. Günlük yaklaşık 50 adet kıyafet dikebilen kadınlar son zamanlarda havaların soğuk olması nedeniyle polar kazak ve polar ceket dikimine başladı.
Yapılan çalışmaları anlatan okul müdürü Recep Çelen, “Deprem bölgesine gönderilmek üzere çeşitli giysiler dikiyoruz. Depremden zarar gören vatandaşlarımıza yönelik çalışıyoruz. Buradaki bayanlar bizim velilerimiz. Halk Eğitim bünyesinde açtığımız kursumuzda gönüllü velilerimiz gelerek mont, eşofman gibi giysiler dikiyoruz. Tişört, eşofman takımı, polar ceket, özellikle polar çok gidiyor. Son 1 haftadır polar eşofman üretimine geçtik” dedi.
Öğrenci velisi Hacer Arık (48), ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Amacımız depremzedelere yardım etmek, bir nebzede olsa yardımcı olmak. Gönlümüz onlarla, hep birlikte ama bizde bunu yapmaya çalışıyoruz, elimizden gelen bu” diye konuştu.
Bir diğer öğrenci velisi Aysel Özdemir (55) ise “Amacımız depremzedelere yardım olsun diye çalışıyoruz. Geldik yardım ediyoruz. Ben temizliyorum, arkadaşlar dikiyor, kesiyorlar. Ben makineye oturmuyorum ama elimden geldiği kadar yardım ediyorum” şeklinde konuştu.
Öğrenci velisi Seher Üzer, “Burada depremzedelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için gönüllü olarak çalışıyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Maksat depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak. Bu soğuk kış gününde üşütmemek, çocukları giydirebilmek, kendilerini giydirebilmek, elimizden geldiği kadar bir nebzede olsa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
İfakat Ünal (47) ise, “Amacımı depremzedelere biraz yardım etmek, acılarını biraz dindirmek istiyoruz. Onun için elimizde geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen bu, inşallah memnun olurlar, kıyafetlerimizi dikip gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ