Öğretmen adayları, tasarladıkları ahşap materyallerle matematiği eğlenceli hale getirecek

Öğretmen adayları, tasarladıkları ahşap materyallerle matematiği eğlenceli hale getirecek

Eğitim 12.06.2024 10:30:32 0
Öğretmen adayları, tasarladıkları ahşap materyallerle matematiği eğlenceli hale getirecek
Tarih: 12.06.2024 10:30 Güncelleme: 12.06.2024 10:30
Muş’ta eğitim öğretim gören öğretmen adayları, materyal tasarımı dersi kapsamında tasarladıkları ahşap materyalleri ilkokul öğrencilerine tanıttı.
MAUN’da eğitim gören ilköğretim matematik öğretmeni adayları, materyal tasarımı dersi kapsamında tasarladıkları ahşap materyalleri ilkokul öğrencilerine tanıttı. Proje, öğretmen adaylarının öğrencilere matematiği daha somut ve eğlenceli bir şekilde anlatmalarına yardımcı olması amaçlanıyor. Muş merkezdeki çeşitli ilkokullarda gerçekleştirilen tanıtım etkinliklerinde, öğretmen adayları tasarladıkları materyalleri kullanarak matematik derslerini daha etkili hale getirdi. Öğrenciler, ahşap materyallerle yapılan etkinliklere büyük ilgi gösterirken, matematiği keşfetmenin keyfini çıkardı.
Materyal tasarımı dersi çerçevesinde hayata geçirilen proje, öğretmen adayları için de önemli bir deneyim oldu. Adaylar, teorik bilgilerini pratiğe dökerek öğretim materyallerinin önemini ve etkisini gözlemledi. Ayrıca, kendi tasarımlarının öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini görmek, öğretmen adaylarını sevindirdi.
Matematik Fen Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Cumhur, geleceğin öğretmenleri olan matematik öğretmeni adayları ile tasarladıkları materyallerle eğitimde fark oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, “İlköğretim matematik öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileriyle materyal satırımı kapsamında ahşap malzemelerden materyal tasarımı yapmıştık. Şimdi bu materyallerin okulda öğrencilerle olan ilişkisine baktık. Öğrenciler bu materyalleri kullanarak esasında matematiğin birkaç alt konularında ne kadar işe yaradığını gördüler. Burada amacımız neyin nereden geldiğini daha iyi görebilmelerini sağlamak oldu. Öğrencilere bu kapsamda materyal tasarlayarak matematiği sevdirmeyi de amaçladık. Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiğini gördük. Kullanışlı olması bakımından işe yaradığını gördüğümüz için ilerleyen zamanlarda bu çalışmaları devam ettirmek isteriz” dedi.
İlköğretim matematik öğretmeni adayı üçüncü sınıf öğrencisi Ümmi Gülsüm Eray da, tasarladıkları materyallerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkisini gördüklerini belirterek, “Bugün ahşap materyal odasında yaptığımız çalışmaları öğrencilere sunduk ve çok güzel geri dönüşler aldık. Öğrenciler, materyalleri kullanarak eğlenerek öğrendiklerini belirttiler. Bu durum bizi çok mutlu etti, çünkü emeklerimizin karşılığını aldık. Öğrencileri mutlu etmek, bizim de mutluluğumuzdur. Şu anda öğrenciyim ve öğrencilerden aldığım bu olumlu geri dönüşler beni çok motive etti. Öğretmen olduğumda da mutlulukla böyle çalışmalar yapacağım, çünkü öğrenciler eğlenerek ve sevinerek öğreniyorlar. Bu anlamda bu materyaller çok işe yarıyor” şeklinde konuştu.
Materyallerle matematik öğrenirken aynı zamanda eğlendiğini de söyleyen öğrencilerden Sudenaz Demirelli ise “Burada, abilerimiz ve ablalarımız gelip çeşitli materyallerle bizler için etkinlikler düzenlediler. Bu materyallerle bize matematiği sevdirdiler. Matematiği daha kolay ve eğlenceli bir şekilde nasıl yapabileceğimizi gösterdiler. Biz de bu materyallerle gayet güzel anladık. Matematiği öğrenirken aynı zamanda çok eğlendik” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ