Öcalan'dan Sarsıcı Açıklama: 'Örgütü Ben Kurdum, Ben Dağıtıyorum'

Abdullah Öcalan'dan terör örgütüne talimat: "Ben kurdum, ben dağıtıyorum"

Asayiş 9.02.2025 11:20:00 0
Öcalan
Tarih: 09.02.2025 11:28 Güncelleme: 09.02.2025 11:20

Örgüt lideri Abdullah Öcalan, terör örgütü PKK'ya önemli mesajlar gönderdi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan İmralı adası görüşmelerinin ardından PKK'nın silah bırakması konusunda ilerleme kaydedildiği belirtiliyor. Öcalan'ın örgüte ilettiği mektup büyük yankı uyandırdı. 

TERÖR ÖRGÜTÜNE MEKTUP YAZDI

Öcalan'ın, terör örgütüne yazdığı mektupta "Örgütü ben kurdum, ben dağıtıyorum" dediği iddia edildi. Güvenlik birimleri ile yapılan görüşmelerde mektubun içeriğinin detayları görüşülürken silah bırakma çağrısının örgüt üzerinde ne kadar etkili olacağı değerlendiriliyor. 

“BEN KURDUM, BEN DAĞITIYORUM”

Güvenlik kaynakları, yapılan görüşmelerin DEM heyeti, Öcalan ve MİT arasında yürütüldüğünü ve silah bırakma çağrısının hangi yöntemlerle yapılacağının ele alındığını bildirdi. Ayrıca Öcalan'ın örgütün dayatmalarına karşı çıkarak,  "Bu görüşmeler DEM heyeti, Öcalan ve MİT arasında yürütülüyor. Silah bırakma çağrısının hangi yolla yapılacağı, hangi ifadelerle yapılacağı, sözlü mü, yazılı mı, görüntülü mü olacak? Bunlar ele alınıyor. Bu seçeneklerin hangisinin etkili olacağı değerlendiriliyor. Belli bir noktaya geldikten sonra Öcalan’ın çağrısına ilişkin adım atılacak" görüşünü savunduğu iletiliyor. 

AF KONUSU 

Görüşmelerde Öcalan’ın bazı taleplerinin olduğu ancak 'af' konusunun hiçbir şekilde tartışmaya açılmadığı ifade ediliyor.

AK Parti kaynakları ise "Burada yapılması gereken şey silahları bırakmaları. Sonra bir eksik varsa bakacağız. Silah bırakmadan ve somut olarak bunu görmeden hiçbir adım atılamayacak" diye konuştu.

"PAZARLIK YOK"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, afla ilgili bir gündemlerinin olmadığını hatırlatarak "Burada yaşlı hastalara, 65 yaş üstündeki tutuklular, 70 - 80 yaşının üstündeki tutukluların işledikleri suçlara göre konutta infaz söz konusu olabilecek. Bir başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremeyecek kişilerle ilgili düzenleme olabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, İmralı ile yapılan görüşmeleri değerlendirirken de "Bu açıklamanın ne zaman yapılacağı, açıklanıp açıklanmayacağı, içeriğinin ne olacağı tamamen muhatabı değerlendirir. Muhatap burada devlet değil. Burada pazarlık da söz konusu değil. Şehit ailelerimizi incitecek, onları üzecek bir adım kesinlikle atmayız. Bu bir pazarlık süreci, al-ver süreci değil" şeklinde konuştu.

DEM PARTİ'NİN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

DEM Parti heyeti, Öcalan ile yapılacak yeni bir görüşme için henüz talepte bulunmadı. Heyet, AK Parti ile sürecin yasal zeminini görüşmek istiyor. Bu süreçte Terörle Mücadele Yasası ve Ceza İnfaz Yasası gibi konuların yanı sıra, Öcalan'ın yapacağı silah bırakma çağrısı öncesinde bazı STK'lar ve önceki çözüm sürecinde yer alan kişilerle görüşmeler planlanıyor.

"SON GÖREVİMİ YAPMAK İSTİYORUM"

DEM Parti heyetinin siyasi partilerle görüşmelerinde yer alan Ahmet Türk’ün de AK Partililere "Benim sağlığım iyi değil. Açıkçası daha kötüye gitmeden barışın sağlanması için bana düşen son görevi de yerine getirmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ