Nemrut Krater Gölü, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor

Nemrut Krater Gölü, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor

Genel 24.07.2022 09:29:39 0
Nemrut Krater Gölü, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor
Tarih: 24.07.2022 09:29 Güncelleme: 24.07.2022 09:29
Bitlis’in Tatvan ilçesindeki dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü, Akdeniz ve Ege bölgesini aratmayan sahili ve koyları ile ziyaretçilerini mest ediyor.
Toplam 13 kilometrekarelik yüzölçümüyle bünyesinde barındırdığı sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası ve doğal güzelliğiyle kentin en önemli turizm destinasyonları arasında bulunan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, her gün binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor.
Özellikle havaların iyice ısınmaya başlamasıyla serinlemek isteyenlerin akın etmeye başladığı Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliği ve eşsiz sahilleriyle adeta Ege ve Akdeniz’i aratmıyor. Buz gibi suyu ile sıcaktan bunalanları serinleten Nemrut, masmavi görüntüsü ile ise kendine hayran bırakıyor.
Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Nemrut kraterine gelen bir grup genç ise gölün serin sularında hem yüzdü hem de botla açılarak doğal güzelliğin tadını çıkardı. Hafta sonunu fırsat bilip 4 arkadaşıyla birlikte Nemrut Krater Gölü’ne yüzmeye gelen Turgut Sancak, Nemrut Krater Gölü’nün Ege ve Akdeniz sahillerini aramadığını söyledi. Daha öncesinde birçok farklı yeri ziyaret ettiğini ancak Nemrut’un gerek doğası, gerek doğal güzelliği ve gerekse havası ve suyu ile apayrı bir yer olduğuna dikkat çeken Sancak, herkese bölgeyi ziyaret etme ve bu doğal güzellikleri yaşamaya davet etti.
Gençlerden Muhsin Özmen ise Nemrut kraterinde bir yandan yüzme keyfi yaşarken diğer yandan ise botla gölü gezme imkanı bulduklarını söyledi. Nemrut Krater Gölü’nün kendine özgü doğal bir güzelliği olduğuna dikkat çeken Özmen, "Kavurucu sıcaklarda Nemrut’ta yüzmek ayrı bir keyif verdi. Biz hem serinledik hem de keyif aldık. Burayı herkese tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül de, BİGACEM olarak 2022 yılını Nemrut Kalderasını tanıtma yılı olarak ilan ettiklerini anımsatarak, yapılan tanıtım faaliyetleri sayesinde kalderaya olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ