Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu sona erdi

Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu sona erdi

Genel 22.10.2023 10:42:35 0
Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu sona erdi
Tarih: 22.10.2023 10:42 Güncelleme: 22.10.2023 10:42
Eğitim ve gençlik temalı, “Vefatının 40. Yılında Necip Fazıl Kısakürek” Sempozyumu sona erdi.
Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen “Eğitim ve Gençlik” temalı, “Vefatının 40. Yılında Necip Fazıl Kısakürek” Sempozyumu’nun 4. 5. 6 ve 7. oturumu; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşkın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ın katılımıyla Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Panelistler; Prof. Dr. Fatih Yalçın, "Etkilenme Endişesi Bağlamında Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç İlişkisi", Prof. Dr. Abdullah Arslan, "Necip Fazıl Kısakürek’in, ’101 Hadis Manzum Meal Tefsir’ Adlı Eserinden Eğitimsel İletiler", Prof. Dr. Mehmet Özger, "Necip Fazıl’da Gelecek Tasarımı" , Eğitimci Yazar Murat Ertaş, "Necip Fazıl’ın Dil Meselesi" hakkında sunumda bulundu.
Sempozyumun 5. oturumu Atatürk Üniversitesi Büyük Doğu Salonu’nda yapıldı. 5. Oturumda; Doç. Dr. Hamit Aktürk, "Türkiye’nin İslamcılık Akımında Necip Fazıl’ın Yeri ve Başyücelik Modeli Üzerine", Doç. Dr. Orhan Yılmaz, " Necip Fazıl Kısakürek’in Hadis Kültürü ve Sünnete Olan Bağlılığı", Doç. Dr. Emine Demil, "Eğitimsel Bir Öğe Olarak Necip Fazıl Kısakürek’te Metafizik Yön ve Değerler Çerçevesinde Sakarya Türküsü", Arş. Gör. Fatih Baş, "Necip Fazıl Kısakürek’te Müslüman-Türk Gençliği İdeali: ’ Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu’ Üzerinden bir değerlendirme" sunumunu gerçekleştirdi.
Sempozyumun 6 ve 7 oturumunda; Duran Boz, Doç. Dr. Selim Somuncu, Orhan Gazi Gökçe, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Uyar, Mustafa Köneçoğlu, Mustafa Uçurum, Muzaffer Doğan, Dr. İbrahim Biricik, Dr. Öğr. Gör. İlker Bayram, Doç. Dr. Yakup Öztürk, Eyüp Azlal, Fatma Aksakal, Fatih Karasu, Doç. Dr. Sinan Yazıcı, Doç. Dr. Fatih Veyis, Öğr. Gör. Ayşe Kayar Muslu, Dr. Öğr. Üyesi Recep Yılmaz ve Tahsin Kaya, sunum yaptı.
Programın sonunda Vali Mustafa Çiftçi, panelistlere katılım belgelerini takdim etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ