Nazilli 7’den 70’e depreme karşı tek yürek oldu

Nazilli 7’den 70’e depreme karşı tek yürek oldu

Genel 11.02.2023 17:34:48 0
Nazilli 7’den 70’e depreme karşı tek yürek oldu
Tarih: 11.02.2023 17:34 Güncelleme: 11.02.2023 17:34
Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş depremin ardından vakit kaybetmeden harekete geçen Nazilli halkı, ilk günden bu yana emsalsiz bir birlik ve beraberlik örneği göstererek 7’den 70’e tek yürek oldu.

Nazilli Belediyesi ve Nazilli Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına genç-yaşlı, kadın-erkek demeden herkes büyük destek verdi. Kampanya çerçevesinde bugüne kadar 150’den fazla araç deprem bölgesine toplanan yardım malzemelerini ulaştırmak için sevk edildi. Nazilli’de birlik ve beraberlik ruhunun en güzel şekilde vücut bulduğunu söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Acı olayı öğrenir öğrenmez mesai arkadaşlarımız ile ivedi olarak başlatmış olduğumuz yardımlaşma kampanyası hızlıca kabul gördü. Neredeyse her saat bir yardım aracı gönderdik ve bugüne geldiğimizde sayı 150’yi aşmıştır. Ne mutlu bizlere Nazillimizde birlik beraberlik ruhu en güzel şekilde vücut buldu. Nazillimiz olağanüstü bir dayanışma ruhu sergiledi. Ben her biri birbirinden kıymetli hemşehrilerime, çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gencinden yaşlısına herkesten Allah razı olsun. Bu birlik beraberlik ruhu bizde var oldukça Allah’ın izniyle aşılmadık engel kalmayacak. Rabbim bu zor günleri hızlıca atlatmayı nasip etsin İnşallah. Nazillimiz bölgeden gelecek misafirlerimize ev sahipliği yapıyor, yapmaya da devam edecek. En konforlu şekilde ağırlayacağız. Misafirperver Nazillimiz’e tek yürek olduğu için şükranlarımı arz ediyorum” sözlerini kaydetti.

Özellikle yaşı 80’i aşkın hemşehrilerin ve henüz okula bile başlamamış çocukların yardım çadırına ellerinde yardımlarıyla gelmesinden çok etkilendiğini söyleyen Belediye Başkanı Özcan, "İkra, İnanç Ali, Miray, Ayşe ve Duygu isimleri başka ama gönülleri bir, yürekleri de kocaman. Bakmayın yaşlarının 5, 7, 9, 11 olduğuna. Dünyalara sığmayan kocaman yürekleri var. Deprem bölgesinde mağdur olan depremzede kardeşleri, arkadaşları için en sevdikleri hatta kendi ailesi ile paylaşmaya kıyamadıkları oyuncaklarını hediye ile gönderdiler. Hediyelerin üstünde çok güzel notlar vardı. Hatta bölgedeki kardeşlerine şöyle sesleniyorlar; ’Merhaba kardeşim. Benim adım Miray ve kardeşim İnanç Ali. Bu oyuncak bizim size hediyemiz. İnşallah mutlu olmuşsundur. Bunların hepsi geçecek. Bana telefonla ulaşırsan sevinirim. Aydın-Nazilli. Sevgilerle İnanç Ali - Miray Ünlüoğlu.’ Diğeri de, ’Aydın-Nazilli’den sevgiler. Sizi çok seviyoruz, yalnız değilsiniz.’ Bir diğeri ise, ’Kalbimiz sizinle, geçmiş olsun’ ve niceleri. Bırakın konuşmayı, okurken gözümüzden yaşlar süzüldü. İki güzel evladımız Zeynep Betül, Ahmet Sait kumbarasındaki paraları getirdi. Nazillimiz 7’den70’e tek yürek oldu” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ