Muş’ta satranç turnuvası sona erdi

Muş’ta satranç turnuvası sona erdi

Van Spor 11.04.2025 18:50:20 0
Muş’ta satranç turnuvası sona erdi
Tarih: 11.04.2025 18:50 Güncelleme: 11.04.2025 18:50
Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları satranç grup birinciliği ödül töreniyle sona erdi.
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Satranç Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Grup Yarışmaları, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları satranç grup birinciliği, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Bingöl, Tunceli, Bayburt, Ardahan, Rize ve Artvin illerinden 200 sporcunun katılımıyla düzenlendi. Turnuva, spor salonunda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Ödül töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muş Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Muş’un, satrancın strateji, zeka ve centilmenliğe dayalı ruhunu bir kez daha yaşadığını söyledi. Taşdemir, "Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak birçok bölgesel Türkiye yarışmalarına ev sahipliği yapmaktayız. Bugün burada 11 ilimizden 200 sporcumuz, 40 antrenörümüz ve hakemlerimizin görev almış olduğu okul sporları kapsamında satranç bölge yarışması düzenledik. Burada centilmenliğe, zekaya ve stratejiye yönelik gençlerimizin burada 4 günlük bir yarışmanın sonucunda dereceler açıklandı ve gençlerimize ödüllerini takdim ettik. Burada kazanan dostluk ve kardeşlik oldu" dedi.
Gençleri en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade eden Taşdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul sporları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bundan sonraki süreçte de birçok organizasyona ev sahipliği yapacağız. Başarı elde eden tüm takımlarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Burada birinci olan gençler Türkiye finaline gidecek. Turnuvalara katılan tüm sporcularımız, Sultan Alparslan diyarı olan bu anlamlı topraklarda gençlerimizin Muş’u tanıması, Muş kültürünü tanıması ilimizin ekonomisine katkı sağlamaktadır. Kurum olarak "Spormuş" vizyonumuzla birçok turnuvaya ev sahipliği yapacağız. Turnuvalar neticesinde birçok ilden birçok sporcumuz gelecek ve şehrimizi tanıyacaklar."
Yarışmaya Rize’den katılan Elif Azra Bakan adlı öğrenci, ilk defa Muş’u gördüğünü ve güzel arkadaşlıkları edindiğini söyledi. Bakan, "Muş insanı çok hoşgörülü insanlar. Burada güzel zaman geçirdim ve güzel arkadaşlıklar edindim. Burada olmaktan mutluyum" diye konuştu.
Rize Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Ulaş Utkan Durmuş da, "İlk defa Muş’a geldim. Yemekleri, coğrafyası, konakladığımız yurdu çok beğendim. Ayrıca yemekleri çok lezzetleydi. Malazgirt’i ve Muş’un tarihi yerlerini gezme fırsatı yakaladık. Adeta 1071’i yeniden yaşadım" şeklinde konuştu
Düzenlenen turnuvada, Küçükler Genel kategorisinde 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, TED Erzurum Koleji Ortaokulu ikinci, Yavuz Selim Ortaokulu üçüncü oldu.
Küçükler Kızlar kategorisinde Fatih Ortaokulu birinci, Özel Güneş Ortaokulu ikinci ve Çatbaşı Ortaokulu üçüncü oldu.
Yıldızlar Genel kategorisinde Ilıcalar Ortaokulu birinci, Merkez 100.Yıl Ortaokulu ikinci ve Fevzi Paşa Ortaokulu üçüncü oldu.
Yıldızlar Kızlar kategorisinde Esenkent Şehit Bedri Sinan Çolak Ortaokulu birinci, Ilıcalar Ortaokulu ikinci ve Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu.
Gençler Genel kategorisinde 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Muş Fen Lisesi ikinci ve Fatih Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Gençler Kızlar kategorisinde ise Rize TOBB Fen Lisesi birinci, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de üçüncü oldu.
Polisler, satranç turnuvasına katılanlara hediye verdi
Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 180. yıldönümü kapsamında satranç turnuvasına katılanlara çeşitli hediyeler verdi.
Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği ekipleri, Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yeni Spor Salonu’nda düzenlenen okul sporları satranç grup birinciliği yarışmasında stant açtı. Polis ekipleri, stantta farklı illerden gelenlere hediyeler dağıttı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: muş’ta satranç turnuvası sona erdi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ