Muş’ta kayak sezonu başladı

Muş’ta 2 bin 300 rakımlı Güzeltepe Kayak Merkezi’nde etkili olan kar yağışının ardından sezon açılarak kayak severler ağırlanmaya başlandı.

Van Spor 9.01.2022 12:29:51 0
Muş’ta kayak sezonu başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.01.2022 12:29

Muş’ta 2 bin 300 rakımlı Güzeltepe Kayak Merkezi’nde etkili olan kar yağışının ardından sezon açılarak kayak severler ağırlanmaya başlandı.

Kent merkezine 8 kilometre mesafedeki Güzeltepe Dağı’nın eteklerindeki bin 300 metre uzunluğundaki pistlere gelen kayak severler, hafta sonunun tadını kayarak çıkarıyor. Uzun bir sürenin ardından özellikle çevre illerden bölgeye gelen vatandaşlar, kaliteli kristal kar üzerinde kayak yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Aileleriyle birlikte piste gelen çocuklar da kızaklarla kayarak eğleniyor.

“Ülkemiz kayak sporu açısından çok zengin”

Ankara’dan Muş’a kaymak için geldiklerini belirten Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, hafta sonu direk uçuşların da imkanıyla Muş’a arkadaşlarıyla birlikte kayak sporu için geldiklerini söyledi. Türkiye’nin kayak sporu açısından çok zengin olduğunu ifade eden Uslu, “Arkadaşlarımızla birkaç kişi Ankara’dan geldik. Nerede kayak yapalım, hangi kayak pistlerini deneyelim diye aramızda konuşurken Muş’ta da güzel bir kayak tesisi olduğunu öğrendik ve buraya geldik. Burada çok güzel bir tesisin olduğunu gördük. Bu sadece Muş açısından önem arz etmiyor, bizler gibi Muş’ta yaşamayan yerli ve yabancı turistler açısından da önem arz ediyor. Ben, acaba kendim mi sadece şehir dışından geliyorum diye düşündüğümde kayarken burada birkaç kişiyle tanışmış oldum. Aslında Muş’a dışarıdan, kayak açısından teveccühün olduğunu görmüş oldum. Hemen yakınlarda Muş Alparslan Üniversitesi var. Buradaki öğrenciler açısından da güzel bir cazibe merkezi. Muş’a okumaya gelmeyi düşünenlerin ‘Muş’ta neler yapılabilir?’ diye hiç düşünmesine gerek yok. Kayak sporunu bilmiyorlarsa bile buradaki imkanlarla öğrenebilirler. O yüzden bizlerde herkesi buraya davet ediyoruz” dedi.

Tesis işletmecisi Seyfetullah Olcay ise yaşanan korona virüs salgını nedeniyle 1,5 yıl aradan sonra kayak sezonunu yeniden başlattıklarını ifade etti. Kayak merkezinin turizme büyük bir katkı sağladığını vurgulayan Olcay, "Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 80, pist alanında ise 30 santimetredir. Merkeze ulaşım konusunda sıkıntımız yok. Haftanın 7 günü kayak severleri bekliyoruz. Sezonu yeni açmamıza rağmen vatandaşlar gelmeye başladı. Günlük 10 bin kişilik kapasiteli kayak merkezimiz Türkiye’nin en ucuz ve en iddialı kayak merkezlerinden biridir. Gerek çevre illerden gerekse Türkiye’nin birçok yerinden Muş’a gelerek haftanın iki gününü kayarak geçiriyorlar” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ