Muş’ta ikinci dönem "Bayrak Sevgisi" temasıyla başladı

Muş’ta ikinci dönem "Bayrak Sevgisi" temasıyla başladı

Eğitim 2.02.2026 12:16:05 0
Muş’ta ikinci dönem
Tarih: 02.02.2026 12:16 Güncelleme: 02.02.2026 12:16
Muş’ta yarıyıl tatilinin sona ermesiyle öğrenciler ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in çağrısı üzerine okullarda ilk ders "Bayrak Sevgisi" temasıyla işlendi, öğrenciler okula Türk bayraklarıyla geldi.
Muş’ta 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Yarıyıl tatilinin ardından sınıflarına dönen öğrenciler, ilk derste "Bayrak Sevgisi" teması kapsamında etkinliklere katıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, tatil sonrası ilk dersin "Bayrak Sevgisi" temasıyla işleneceğini açıklamasının ardından Muş’ta okullarda anlamlı görüntüler yaşandı. Öğrenciler ve öğretmenler sabah saatlerinde okullara Türk bayraklarıyla gelirken, sınıflarda bayrağın anlam ve önemine yönelik etkinlikler düzenlendi.
Muş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yeşilce İlkokulu’nda da "Bayrak Sevgisi" temalı program gerçekleştirildi. Okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarıyla etkinliğe katıldı. Programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu, ardından öğretmenler tarafından bayrağın tarihi ve manevi değeri hakkında bilgiler verildi. İkinci döneme milli değerlerin vurgulandığı etkinliklerle başlayan öğrenciler, hem ders başı yapmanın heyecanını yaşadı hem de bayrak sevgisi konusunda farkındalık kazandı. Okullarda benzer etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği belirtildi.
Sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, 15 günlük ara tatilden sonra eğitim öğretime başladıklarını ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla tüm okullarda ilk dersimizde bayrak sevgisini işledik. Öğrencilerimizin vatanseverlik duygularını, bayrak sevgisini ve tarih aidiyetini arttırmaya yönelik yapılan bu çalışmanın çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Çünkü bir toplumu bir ara tutan en kıymetli değer bayraktır ve bayrak sevgisiyle donatılmış vatan sevgisidir. Ümit ediyorum ki evlatlarımız bu güzel değerlerle yetişirler. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ