Muş’ta husumetli aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştı

Muş’ta husumetli aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştı

Genel 22.10.2023 19:18:45 0
Muş’ta husumetli aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştı
Tarih: 22.10.2023 19:18 Güncelleme: 22.10.2023 19:18
Muş’un Korkut ilçesinde 1998 yılında 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 3 kişinin yaralanması ile başlayan husumet barışla sonuçlandı.
İlçeye bağlı İçboğaz köyünde yaşayan Kandemir ve Bozkurt aileleri arasında 25 yıl önce su kavgasında 2 kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı husumet başladı. Kanaat önderleri ve Şeyh Abdullah Taylan’ın girişimleri sonucu köy camisi önünde barış töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim’in altından geçen Kandemir ve Bozkurt aileleri, tokalaşarak barıştı. Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Maalesef aynı köyde, aynı beldede belki de hayatları boyunca en samimi dostlukları kuracakları, en güzel aile ortamları kuracakları insanlarla husumetli bir şekilde yaşıyorlar. Dolayısıyla bu sizlerin gelecek kuşaklara bırakacağınız en kötü miraslardan biri. İslam’ın ruhunda kardeşlik ve hoşgörü var. Bakıyorsunuz suyun başında bir kavga, çocuklar kavga etmiş, büyükler karışmış ve yıllara yayılan, binlerce kişiyi etkileyen bir husumet. Bu kin, bu anlamsız husumet insanlığımızı, kardeşliğimizi esir alıyor. İyi tarafından bakalım, inşallah bundan sonraki husumetlere de vesile olsun. Bu husumeti bitirenlerden ve sebep olanlardan Allah razı olsun. 25 yıl dile kolay. Ortalama bir ömrün 3’te biri husumetle geçmiş. Bölgemizde, beldemizde husumetlerin sona ermesi noktasında gücümüzü, yetkimizi sonuna kadar kullanmamız lazım. İnşallah teker teker bölgemizdeki husumetler son bulur" dedi.
Aileler de birer konuşma yaparak, gelen misafirlere teşekkür etti. Muş Müftüsü İbrahim Halil Demir’in dua okumasıyla son bulan törene Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Korkut Kaymakamı Ahmed Çelik, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kanaat önderleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ