MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Malatya’da üyeler ile buluştu

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Malatya’da üyeler ile buluştu

Ekonomi 9.02.2024 15:30:19 0
MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Malatya’da üyeler ile buluştu
Tarih: 09.02.2024 15:30 Güncelleme: 09.02.2024 15:30
MÜSİAD Genel Başkanı Murat Asmalı, Türk ekonomisinin diğer ülkelere göre birçok avantajının olduğunu ifade ederek, “Türkiye gelecek de önümüzdeki 10 sene yıldızı parlayacak ülke olacak” dedi.
Deprem bölgesi Malatya’da MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Üye Haspihal Programı’na katılan Genel Başkan Murat Asmalı, ülke ve Malatya ekonomisine dair açıklamalarda bulundu. Malatya’da yaralarının sarıldığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Asmalı, “Şükürler olsun birçok esikleri olmasına rağmen şehirlerde yaraların sarıldığını görmek bizleri mutlu etti. Bu vatanımız maalesef deprem kuşağında, topraklarımızın yüzde 80‘i, nüfusumuzun yüzde 90’ı deprem kuşağında yaşıyor. Dolayısıyla bunu değiştirmemiz imansız. Bu demektir ki depremle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu gerçekliği unutmadan mutlak deprem sonrası tedbirleri nasıl alıyorsak deprem öncesi de önleyici tedbirleri almamız lazım” dedi.
Bundan sonra merkezi hükümet başta olmak üzere yerel yönetimlere de görev düştüğünü kaydeden Asmalı, konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Ülkemiz ekonomisi açısından deprem öncesi bir takım sorunlarımız vardı. Hatırlarsanız çok ağır bir pandemi süreci geçirdik tüm dünya olarak. Hepimiz yaraları sardık derken tam Rusya-Ukrayna savaşı başladı. İki devletle de ciddi işbirliğimiz vardı, iki komşu devletin savaşa girmesi bizi ülke olarak da çok ciddi etkiledi. Tam da bunun üstüne 6 Şubat depremi ile birlikte ekonomi de sıkıntılar artmaya başladı. Böyle ortamı yaşadık hep beraber. Ama Türkiye ekonomisi dayanıklılığı, milletin gayreti ile çok şükrü büyük hasar almadan bu süreci atlattı.”
Asmalı, Türkiye’nin gelecek 10 yılda da yıldızı parlayacak bir ülke olduğunu ifade ederek ekonomik veriler üzerine üyeler ile söyleşi yaptı.
Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ise depremden sonra tüm üyeler ve yönetim ile birlikte bir seferberlik başlatarak vatandaşların yanında yer aldıklarını hatırlattı. Yaşanan depremin yaralarını hep beraber saracaklarını da ifade eden Akçin, “Depremin olduğu günden bugüne geçen bir yılda yıkımlar bitmek üzere. Bizler MÜSİAD ailesi olarak bu depremin yaralarının da mutlak süratle ekonomimizin iyi olması ile atlayacağımıza inanıyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ