Geleceğin heykeltıraşları Muş’ta yetişiyor

Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Anadolu’daki kültür ve sanatı heykellere yansıtarak yaşatıyor.Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve idarecileri tarafından okulun atölyesinde başlatılan h

Yerel 26.12.2018 14:46:00 0
Geleceğin heykeltıraşları Muş’ta yetişiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.12.2018 14:46

Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Anadolu’daki kültür ve sanatı heykellere yansıtarak yaşatıyor.

Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve idarecileri tarafından okulun atölyesinde başlatılan heykeltıraş çalışmaları göz kamaştırıyor. Heykeltıraş çalışması yaparak yeteneklerini sergileyen öğrenciler, hem meslek öğreniyor hem de eğlenceli dakikalar geçiriyor. Anadolu medeniyeti ile ilgili çalışmaları özel maddeye işleyen öğrenciler, heykelleri yıl sonunda sergilemeyi hedefliyor.

Yapılan çalışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abdulkerim Özçelik, 3 boyutlu sanat çalışmasının yapıldığını ifade ederek, "Heykel çalışması, zaten müfredatımızda yer almaktadır. Bir yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Öğrencilerimize bu noktada fırsat ve imkan verildiği zaman neler başardıklarını daha net görmekteyiz. Öğrencilerimizin yaptıkları eserleri mart ayında ilimizde uygun bir yerde sergilemeyi planlıyoruz. Anadolu medeniyetlerinin temsil edildiği heykeller de çalışmalarımızda yer almaktadır. İlimizde ilk defa yapılan bir çalışmadır. Daha önce bu ya da buna benzer herhangi bir çalışma söz konusu değildir. İlk defa öğrencilerimiz tarafından yapılan, sonuçlandırılan ve yakın zamanda sergilenmesi planlanan bir çalışmadır" dedi.

Buradaki medeniyeti, kültürü dışarıdaki insanlara yansıtmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen 12. sınıf öğrencisi Seval Ersoy ise "Aşamaya ilk olarak malzemeyi seçerek başlıyoruz. Seçtiğimiz malzemeden sonra öğretmenlerimizin yardımı ile yapacağımız figürleri seçiyoruz. Düşüncelerimizi heykele nasıl katmamız gerektiğini planlıyoruz. Daha sonra heykeli yapmak için çalışmalara başlıyoruz. Günümüz genellikle böyle geçiyor. Mescid-i Aksa, insan figürleri ve medeniyetimizi yansıtacak çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ