Muş Valisi Çakır: “Terörü bitirecek olan da sizlerin bu haklı çığlıklarıdır”

Muş Valisi Çakır: “Terörü bitirecek olan da sizlerin bu haklı çığlıklarıdır”

Asayiş 18.10.2023 15:24:59 0
Muş Valisi Çakır: “Terörü bitirecek olan da sizlerin bu haklı çığlıklarıdır”
Tarih: 18.10.2023 15:24 Güncelleme: 18.10.2023 15:24
Muş Valisi Avni Çakır, Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutan aileleri ziyaret etti.
Muş’ta çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi bu hafta da sürdürdü. HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.
Vali Çakır da, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileleri ziyaret etti. Ailelerle sohbet eden Vali Çakır, “Annelerin ve babaların güçlü duruşunun tüm dünyaya terörün ne kadar karşısında olduğunun çok büyük bir göstergesidir. 15 yaşındaki çocuğu kaçırmışlar, onun siyasi bir kimliği mi olur? 15 yaşındaki çocuk, daha ergen bile değil. Bu çocukların zorla dağa götürülmesi, aslında bu örgütün bu halkın yanında olmadığının en büyük göstergesi. Siz yağmurda, çamurda burada evladınızın peşindesiniz. Burada sizler de her gün terörü lanetlemek amacıyla toplanıyorsunuz. Terörle mücadeleyi ön saflarda yapan kolluk mensupları da sizin bu şekilde gücünüzü de gördükten sonra onlar çok daha moralli oluyor. Silahtan daha güçlü argümanlar var. Bu, bölge insanının, evladının, bu konuda mağdur olmuş, evladını kaybetmiş insanların haklı çığlıklarıdır. Terörü bitirecek olan da sizlerin bu haklı çığlıklarıdır. Dolayısıyla evladı dağda olan ailelerin birleşmesi, güçlenmesi ve evlatlarını istediklerini güçlü bir şekilde haykırmaları gerekiyor" dedi.
Vali Çakır, eylemlerin birkaç aileyle başladığını ve şimdi yüzlerce aileye ulaştığını belirterek, “Allah’a şükür şu ana kadar onlarca evladımız sağ salim ailelerine kavuştu. İnşallah darısı sizlerin başına. Bu anlamda bizler de devlet olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla arkanızdayız. Sizlerin her türlü taleplerinizde yanınızdayız. İnşallah evlatlarınıza sağ salim kavuşma noktasında biz de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu şekilde evladını kendi iradelerinin dışında dağa kaptırmış, teröre kaptırmış ailelere de desteğimizi sürdüreceğiz. Hep beraber ne kadar çok güçlü ses çıkartırsak terör örgütlerine evlatlarımızı kaptırmanın önüne geçeriz. Bu, hiçbir kimseye faydası olmayan, yıllarca hepimize zararı olan bu terör belasından hep beraber kurtulmuş olacağız. Allah evlatlarınıza tez zamanda kavuştursun" ifadelerini kullandı.
Anne Naciye Sönmezyıldız ise 8 yıldır oğlu Osman Sönmezyıldız’dan haber alamadığını ifade ederek, "Çocuğumu götürmüşler köle yapıyorlar. Biz çocuklarımız için burada toplanmışız. HDP’den evlatlarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı HDP ve PKK götürüp onların üzerinden alışveriş yapıyorlar. Biz çocuklarımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Çok şükür valimiz de bizi ziyarete gelmiş. Devletimiz de bizim yanımızda” şeklinde konuştu.
Aile sayısının her gün daha da arttığını söyleyen anne Ayten Koçhan ise "50’ye yakın aile ile burada bir araya geldik ve çocuklarımızı istiyoruz. Evladı kandırılıp dağa götürülen tüm ailelere sesleniyorum. Gelip bize destek olsunlar. PKK’dan ve HDP’den çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı versinler, artık evlat hasretine dayanamıyoruz. Bu Kürt-Türk davası değil. Biz evladımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Çakır, konuşmanın ardından aileleri dinleyerek onlara tatlı ikramında bulundu.
Vali Çakır’a, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş ve İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman da eşlik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ