Muş Alparslan Üniversitesi ilk defa 13 bin öğrenci sayısına ulaştı

Muş Alparslan Üniversitesi ilk defa 13 bin öğrenci sayısına ulaştı

Eğitim 4.10.2022 13:48:03 0
Muş Alparslan Üniversitesi ilk defa 13 bin öğrenci sayısına ulaştı
Tarih: 04.10.2022 13:48 Güncelleme: 04.10.2022 13:48
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN), kurulduğu tarihten bu yana ilk defa 2022-2023 eğitim öğretim yılında 13 bin 50 civarında öğrenci sayısına ulaştı.
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 1071 Kongre ve Kültür Merkezinde öğrencilerle kaynaşma toplantısı gerçekleştirdi. İlk defa üniversiteyi kazanan öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Polat, üniversite ve kampus hakkında onlara bilgi verdi. Okulun hiyerarşi düzeniyle ilgili de gençleri aydınlatan Rektör Polat, yerleşkedeki sosyal etkinlikler, tesisler, fiziki mekanlar ve yapılabilecek faaliyetler hakkında onlara rehberlik etti.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Polat, Muş Alparslan Üniversitesi’nin 2022-2023 eğitim öğretim dönemine hızlı bir şekilde başladığını söyledi. Geçen hafta içerisinde bütün birimlerde, fakültelerde, meslek yüksekokullarında oryantasyon (yönlendirme) eğitimleri yapıldığını kaydeden Rektör Polat, “Öğrencilerimize üniversite tanıtıldı, yönetmeliklerimiz hakkında bilgiler verildi. Sosyal etkinlikler, tesislerimiz ve fiziki mekanlar hakkında detaylı bilgi verildi. Öğrencilerimiz üniversiteye dahil bir bilgi sahibi oldular. Bugünde bu salonlarda üniversiteyi ilk defa kazanan öğrencilerimizle toplantı yaptık” dedi.

“Bu yıl ilk defa öğrenci sayısı olarak 13 bini geçtik”
Üniversitenin kurulduğu günden bu yana hızlı büyüyen bir eğitim yuvası olduğunu anlatan Polat, “Bu yıl ilk defa öğrenci sayısı olarak 13 bini geçtik. 10 fakültemiz ve 6 meslek yüksekokulumuzda 13 bin 50 civarında öğrencimiz eğitim öğretim hayatına başladı. Burada en önemli hususlardan bir tanesi şu; özellikle yeni kurulan üniversitelerde zor olan konu lisans, yüksek lisans ve doktora. Yani 4 yıllık ve lisansüstü yüksek lisans ve doktorada eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden öğrencilerin sayısının yüksek olması. Bu açıdan da biz ilk defa lisans ve ön lisansta 2 yıllıkla, 4 yıllıkların sayılarını birbirine yaklaştırmış bulunuyoruz. Üniversitemiz meslek yüksekokullarında okuyan öğrenciler kadar artık fakültelerimizde okuyan öğrencilerimiz var” ifadelerini kullandı.

“Üniversitemizin önemli bir başarı elde ettiğine inanıyorum”
Üniversitelerin özellikle lisans ve lisansüstü eğitimler açısından öğrenci sayılarının yüksek olmasının son derece değerli olduğunu vurgulayan Polat, “Bu açıdan üniversitemiz ilk defa kurulduğu tarihten bu yana meslek yüksekokulu öğrencileriyle yani 2 yıllık öğrencilerle, 4 yıllık öğrencilerin sayılarının birbirine en yakın olduğu dönemi yaşıyor. Biz bundan dolayı da çok mutluyuz. Bu aslında üniversiteleşmenin en önemli adımlarından bir tanesi. Demek ki Muş Alparslan Üniversitesi yavaş yavaş kadrolarını oluşturuyor. Öğretim üyeleriyle, dekanlarıyla, dekan yardımcılarıyla hemen hemen her bölümde, her ana bilim dalında branş hocalarıyla artık üniversite, üniversite olma yolunda ilerliyor. Bundan dolayı da üniversitemizin önemli bir başarı elde ettiğine inanıyorum. İki haftadır yapmış olduğumuz faaliyetlere, öğrenci arkadaşlarımızın yoğun bir ilgisi var. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Hakikaten bir aile yuvası gibi öğrencilerimizle ikili ilişkilerimizi burada geliştirmeye çalışıyoruz. Şehrimizden, halkımızdan da bu konuda destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Musiki dinletisinin de gerçekleştirildiği toplantıya, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ