Mühendisliği bıraktı, Elazığ’da bir ilki başardı: Meyve kurusu siparişlerine yetişmeye çalışıyor

Mühendisliği bıraktı, Elazığ’da bir ilki başardı: Meyve kurusu siparişlerine yetişmeye çalışıyor

Genel 18.12.2022 12:02:42 0
Mühendisliği bıraktı, Elazığ’da bir ilki başardı: Meyve kurusu siparişlerine yetişmeye çalışıyor
Tarih: 18.12.2022 12:02 Güncelleme: 18.12.2022 12:02
Elazığ’da yaklaşık 2 ay önce yöresel köy ürünleri üzerine işletme açarak 15 çeşit meyve kurutmaya başlayan genç girişimci Ahmet Altunyuva, şimdi siparişlere yetişemiyor.
Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği’nden 3 yıl önce mezun olan ve kısa bir süreliğine özel sektörde çalışma fırsatı bulan Ahmet Altunyuva (26), daha sonraki iş başvurularının kabul edilmemesi üzerine baba mesleğini devam ettirmeye karar verdi. Yöresel köy ürünleri satan bir işletme açan Altunyuva, marketlerde gördüğü ve araştırmaları sonrası Elazığ’da hiç yapılmayan meyve kurusu üretmeye karar verdi. Bunun üzerine gerekli ekipmanları temin edip 15 çeşit meyveyi kurutarak müşterilerini hizmetine sunan Altunyuva, 2 ay gibi bir süre geçmesine rağmen taleplere yetişmeye çalışıyor. Portakal 35-40 lira arasında alıcı bulurken, yaşı da 10 liradan satılıyor. Hurma, kivi, elma, armut, üzüm, kavun ve karpuz gibi meyveler kurutan genç girişimci en büyük hedefinin ise işletmeyi büyütüp ürettiklerini daha geniş kitlelere ulaştırmak olduğunu kaydetti.
Kuruttukları meyve kurularını müşterilerinin hizmetine sunduklarını belirten genç girişimci Ahmet Altunyuva, “2020 yılında başladığım orcik (cevizli sucuk) yaparak başladığım yöresel köy ürünlerine ve şimdi de makinalı bir sistemle devam ediyorum. Elazığ’da hiç yapılmadığını bildiğim meyve kurutmayı bugün burada üretim ve satışını burada sunuyorum. Tescilli patentli markamı alarak halkın hizmetine sunduğum meyve kuruları çok leziz ve taze tatlarıyla müşterilere sunuyoruz. Marketlerde kuru meyvelerin fiyatlarını ve nasıl yapıldığını öğrenirken sonuçta bu şekilde kurutulduğunu öğrendim. Araştırmalarıma devam ederek ne şekilde kurutulacağını öğrendim ve kurutmaya başladım. Yaklaşık 2 aydır burada kurutuyorum” dedi.

“Ürünlerin satıldığını ve talep olduğunu görünce daha iyi ve farklı ürünler çıkarmak istedim”
15 çeşit meyveyi kuruttuklarını dile getiren Altunyuva, “Ürünlerin satıldığını ve talep olduğunu görünce daha iyi ve farklı ürünler çıkarmak istedim. Yaklaşık 20 çeşit meyvenin 15’ini kuruttum. Diğer kalan meyveleri de kurutmayı planlıyorum. Bugün hurma, kivi, portakal, elma, armut, üzüm, kavun ve karpuz kurusunu üretiyoruz. İlerleyen zamanlarda muz ve greyfurt kurularını yapmayı de planlıyorum. Hedefim daha büyük kitlelere ulaşıp daha büyük bir şekilde bu işi ilerletmek ve devamında daha büyük bir sektöre atılıp yanımda çalışan sayısını arttırmak” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ