Muharrem İnce'nin İstanbul kararı resmileşti

31 Mart'ta CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek verme kararından vazgeçen Muharrem İnce, bugün partsinin İstanbul adayını tanıttı.

Politika 17.02.2024 15:41:00 0
Muharrem İnce
Tarih: 17.02.2024 15:44 Güncelleme: 17.02.2024 15:41

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kaldı.

Siyasi partilerin çalışmaları hız kazanırken, CHP'ye bir sürpriz de Memleket Partisi'nden geldi.

Bilindiği üzere Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partisi CHP ile İstanbul'da aday çıkarmama yönünde görüşmeler yürütmüştü.

İnce konuyla ilgili önce Ekrem İmamoğlu, ardından da Özgür Özel'e görüşmeler gerçekleştirmişti.

'İstanbul'da aday çıkarmama' görüşmeleri tıkandı

Ancak iki partinin görüşmesinden bir sonuç çıkmadı.

Bunun üzerine İnce, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu.

CHP'den yapılan açıklamada ise Muharrem İnce'nin İzmir’den bir ilçe belediyesi ve çeşitli yerlerde belediye meclis üyelikleri istediği için görüşmelerin tıkandığı söylendi.

"Ali Babacan'a onlarca vekil verirken iyi de İnce'ye bir belediye mi veremediniz?"

İnce ise, "Bir ilçe istediysem çok sembolik bir şey istedim. 500 bin oy almış bir parti İstanbul'dan dahi istememişse sizin hemen vermeniz lazımdı zaten. Ali Babacan'a onlarca vekil verirken iyi de İnce'ye bir belediye mi veremediniz? Sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek." ifadelerini kullandı.

CHP ile yürüttüğü ittifak görüşmelerinden sonuç alamayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den İstanbul adaylığıyla ilgili hamle geldi.

Partisinin İBB Başkan adayını duyurdu

Partisinin aday tanıtım etkinliğinde konuşan Muharrem İnce, İBB Başkan adaylarının Berk Hacıgüzeller olduğunu duyurdu.

Kazandıkları belediyelerde "3A belediyecilik anlayışı" sağlayacaklarını da belirten İnce, bunların da "akıl, adalet ve ahlak" olacağını kaydetti.

"Belediye başkan adayı yapay zeka ile seçilmez"

Öte yandan 28 Mayıs seçimi öncesinde 6’lı masayı uyardığını söyleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Belediye başkan adayı yapay zeka ile seçilmez. Belediye başkan adayını yapay zeka seçmez, örgüt seçer, örgüt, üye seçer. Bu ülkenin sadakate değil liyakate ihtiyacı var. İşinin ehli insanlar olacak. İyi mühendis, iyi doktor, iyi öğretmen olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde uyardık: dedik ki yanlış yapıyorsunuz, bu yaptığınız doğru değil. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz. Bu doğru değil. 6’lı masa bu doğru değil dedik. Yok doğru dediler. 39 milletvekilini verdiler. Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekili verdiler. Onlardan bir tanesi İstanbul Milletvekili Saadet Partisinden, şimdi Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, CHP listesinden seçilmiş Saadet Partisi İstanbul Adayı, İstanbul’un 5 yılı boşa geçti diyor” dedi.

"Şimdi adayları belirlerken eş, dost, ahbap diye belirlediler"

CHP’ye eleştirilerine devam eden İnce, “Ne yaptığınızı gördünüz mü? Ben uyardım sizi. Başka biri Gelecek Partisi'nden CHP listelerinden seçilmiş, milletvekili Selim Temurci, ben Murat Kurum’u destekleyeceğim diyor. Utanmazlıkta zirve. Şimdi adayları belirlerken eş, dost, ahbap diye belirlediler. Bakın CHP’de bir gelenek var. CHP’de bir parti içi iktidar var, bir de parti içi muhalefet var. Parti içi iktidar 40 yıldır benim bildiğim seçim gününü düşünür. Seçimi kazanmak için uğraşır. Parti içi muhalefet ise seçimden bir gün sonrayı düşünür. Bu hep böyleydi” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : Enson Haber
Anahtar Kelimeler: Muharrem ' İstanbul kararı resmileşti
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ