MTÜ’de depremin izleri siliniyor

MTÜ’de depremin izleri siliniyor

Eğitim 15.03.2024 10:24:20 0
MTÜ’de depremin izleri siliniyor
Tarih: 15.03.2024 10:24 Güncelleme: 15.03.2024 10:24
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde depremin izleri siliniyor. Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısı ise 9 bine çıkarıldı.
6 Şubat depremlerinde etkilenerek bazı binaları ağır hasar alan ve bir süreliğine yüz yüze eğitime ara verilen Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) depremin izleri siliniyor.
Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısı 9 bine çıkarılırken, aralarında rektörlük binasının da bulunduğu bazı bölümlerin Yeşilyurt yerleşkesine taşınması hedefleniyor.

“Hasarlı yapıların hızlıca tadilatını tamamladık”
Depremlere 8’i öğrenci toplamda 11 kayıp verdiklerini belirten Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, “6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremde üniversitemiz de birçok kurum gibi olumsuz etkilendi. Sekiz öğrencimiz, iki akademik ile bir de idari personelimiz depremlerde vefat etti. Deprem sırasında eğitim verdiğimiz sanat tasarım ve mimarlık ile mühendislik fakültemize ait binamız ağır hasar aldı. Bunun ardından yeni yerleşkemizdeki binalarımızın daha hızlı faaliyete geçmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan destek alarak inşaatları hızlandırdık. Ayrıca sekiz ilçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulu (MYO) içerisinde özellikle Doğanşehir ,Akçadağ ve Arapgir’deki okullarımız depremlerde etkilendi. Buradaki okullarımız içinde bütçe desteği alarak hızlıca tadilatları gerçekleştirip eğitim ve öğretime güz yarı yılında başlamış olduk. Doğanşehir’deki Vahap Küçük Meslek Yüksek Okulu’ndaki tüm tadilat giderleri aile tarafından karşılandı inşallah orası da önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetişecek” dedi.

“Dört yıl için hedeflediğimiz öğrenci sayısına bir yılda ulaştık”
Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısının 9 bine çıkarıldığını aktaran Rektör Prof. Dr. Bentli, “Sağlık Bilimleri, Tıp Fakültesi ile Sanat Tasarım hariç uygulamalı dersleri bulunmayan tüm fakültelerimizde ve MYO’lardaki birinci sınıflar için dönemi uzaktan eğitim vererek geçirmeyi planlıyoruz. Çünkü yurtların kapasitelerinin yetmeyeceğini düşünerek böyle bir karar aldık şuanda uzaktan eğitim konusunda öğrencilerimiz herhangi bir sıkıntı yaşamadan eğitimlerini almaktadır. İnşallah önümüzdeki yıl bir sıkıntı olmaması halinde tüm birimlerde eğitim ve öğretim yüz yüze gerçekleşecek. Deprem sonrası bazı konuları da avantaja çevirmeye çalıştık. YÖK’ten destek alarak 3’ü ön lisans 22’si lisans programı olmak üzere 25 program açıldı. 6 bin olan öğrenci sayımızı dört yıl içerisinde yüzde elli arttırmayı planlarken, bu sayıyı bir yıl içerisinde 9 bine çıkardık. Tabi bu hızlı büyümenin bizlere yeni ihtiyaçlar doğurduğunu görüyoruz. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşerek hem yeni yerleşkemizdeki yemekhanemiz ve merkezi dersliğin ihalesini yaparak inşaatına başlayacağız. Bu arada da inşaatların tamamlanma süresi uzayabilir diye prefabrik bir takım sınıflarda yaparak artacak öğrenci sayımızı karşılamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki yıl yeni yerleşkemize taşınmayı düşünüyoruz”
Üniversitenin Yeşilyurt yerleşkesindeki öğrenci sayısının artacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Bentli, "Yeşilyurt yerleşkemizde daha önce Geleneksek ve Tamamlayıcı Tıp binası olarak planlanan merkezi de alınan destek bütçe ile tamamlamış bulunuyoruz. Bir iki ay içerisinde Sanat Tasarım ve Mimarlık ile Mühendislik Fakültemizi buraya taşıdıktan sonra Yeşilyurt’taki öğrenci sayımız Battalgazi yerleşkemizdeki öğrenci sayımızdan daha fazla olacak . Bu noktada önümüzdeki yıl üniversitemizin idari birimlerini Yeşilyurt yeni yerleşkemize taşımayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: mtü’de depremin izleri siliniyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ