Mobil KETEM tarama aracıyla sağlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyor

Mobil KETEM tarama aracıyla sağlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyor

Sağlık 20.09.2024 10:14:16 0
Mobil KETEM tarama aracıyla sağlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyor
Tarih: 20.09.2024 10:14 Güncelleme: 20.09.2024 10:14
Erzincan Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM biriminde; 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması amacıyla HPV alımı, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması amacıyla mamografi çekimi, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak kanseri taraması amacıyla GGK testi ücretsiz olarak yapılıyor.
Erzincan merkez köylerde Aile hekimlikleri ve muhtarlıklar kanalıyla 40 ve üzeri yaş gurubu kadın ve erkeklere Erzincan Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezine ait MOBİL KETEM aracı ile köy ve mahallelerinden guruplar halinde alınarak Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM biriminde kanser taramaları yapıldıktan sonra tekrar geri götürülüyor.
Aile Hekimliği tarafından arandığını söyleyen Güliz Şimşek; “54 yaşımdayım. Mollaköy Aile Hekimliği tarafından 40 yaş üstü kişilere ücretsiz kanser taraması yapıldığı söylendi. Köyden araçla bizleri aldılar. Burada memoğrafi çekileceğiz. Sağlık il müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.
Yapılan hizmetler ile ilgili bilgi veren Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlu Hekimi Dr. Funda Demirel, “Bugün Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM birimi olarak köylerden gelen hastalarımıza kanser taramalarını yaptık. Mollaköy ASM aile hekimliğimi ile irtibata geçerek guruplar oluşturduk. Guruplarımız buraya ücretsiz servis aracımızla getirdik. 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 50 ile 70 yaş arasında ki misafirlerimiz de kolon kanseri taraması yaptık. Sağlıklı Hayat Merkezi birimi olarak bu hizmeti ilimize uzak köy ve mahallelerimize sunuyoruz. Aile hekimleri ve Muhtarlar ile görüşerek guruplar oluşturuyoruz. Ücretsiz servis gönderiyoruz davet ediyoruz ve muayenelerini yaparak mahalle ve köylerine geri gönderiyoruz.
Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezine ait kendi imkanlarımız ile oluşturduğumuz MOBİL KETEM aracımız var. Bu aracımız ile buraya gelmeleri zor olan vatandaşlarımıza giderek kendi mahalle ve köylerinde Rahim Ağzı kanseri ve kolan kanseri taramalarını yapıyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM birimi olarak vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetler hakkında bilgilendirme, hem de kanser taramalarının önemini anlatmak amacıyla Kur’an Kursları ve Halk Eğitim Merkezinde, kadınların olduğu her yerde eğitim veriyoruz” dedi.
Mollaköy Aile Sağlığı Hekimi Dr. Fatih Karakaş ise yaptığı konuşmasında; “Kanser tarama için Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Tarama Merkezi KETEM’ den otobüs talep ettik. Otobüs ile yaklaşık 40 vatandaşımızı şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta Mollaköy‘den Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM birimine getirdik. Burada taramaları yapılan hastalarımızı tekrar aynı araç ile evlerine bırakıyoruz. Yaşları 40 üzeri olan özellikle bayan vatandaşları telefonla aradıklarını söyleyen Karakaş, gerekirse belediyeye ait hoparlörü kullanarak anons ettiriyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın haberi oluyor. Haberi olan vatandaşlarımız isimlerini yazdırdıktan sonra Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Tarama Merkezi KETEM’ den temin edilen araç ile köyümüzden Sağlıklı Hayat Merkezine götürüyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ