Mobbing tüm boyutlarıyla ele alındı

Mobbing tüm boyutlarıyla ele alındı

Genel 26.09.2025 10:07:39 0
Mobbing tüm boyutlarıyla ele alındı
Tarih: 26.09.2025 10:07 Güncelleme: 26.09.2025 10:07
Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çevrim içi eğitim programında, iş yaşamında çalışanların karşılaşabileceği en önemli sorunlardan biri olan mobbing konusu tüm boyutlarıyla ele alındı.
"Mobbing ile İş Etiği" başlıklı program, alanında uzman isimlerin katkılarıyla gerçekleştirildi ve yoğun ilgi gördü. Programa, Bartın Üniversitesi personelinin yanı sıra iş birliği içerisinde bulunulan çeşitli üniversitelerden ve ilimizdeki kamu kurumlarından katılım sağlandı. Toplamda 300’ü aşkın kişinin takip ettiği eğitim, geniş bir kitleye ulaşarak önemli bir farkındalık oluşturdu.
Eğitimin ilk oturumunda, Yeminli Sosyal Arabulucu, Mobbing İletişim-Yönetim Bilirkişisi Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Jale Hülya Alcan, "Mobbing Nedir, Ne Değildir?" başlıklı sunumuyla katılımcılara seslendi. Alcan, mobbing kavramını kapsamlı biçimde açıklayarak, iş hayatında neyin mobbing olarak değerlendirilebileceğini, hangi davranışların ise bu kapsamın dışında kaldığını detaylı örneklerle aktardı. Özellikle basına yansıyan somut haberler üzerinden yaptığı analizlerle konunun toplumsal ve bireysel etkilerine dikkat çekti.
İkinci oturumda ise, Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği Erzurum İl Temsilcisi Avukat Selçuk Yıldız, "Mobbingin Hukuksal Boyutu" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Av. Yıldız, mobbingin yalnızca bir etik sorun değil aynı zamanda ciddi bir hukuki mesele olduğunu vurgulayarak, iş yaşamında karşılaşılan mobbing vakalarının yargı süreçlerine nasıl yansıdığını ve çalışanların sahip oldukları yasal hakları ayrıntılı biçimde değerlendirdi. Yıldız, özellikle kamu kurumlarında görev yapan personelin haklarının korunması noktasında farkındalık oluşturulmasının önemine değindi.
Programın konukları arasında yer alan Mobbing ile Mücadele Derneği Genel Başkanı İlhan İşman, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada derneğin çalışmalarını tanıttı. İşman, mobbing mağdurlarının yaşadıkları süreçlerde yalnız olmadıklarını vurgulayarak, derneğe başvuran her bireyin yanında olduklarını belirtti. Ayrıca, mobbingin hem çalışanların ruh sağlığı hem de kurumların işleyişi üzerinde yıkıcı etkiler doğurduğunu hatırlatarak, bu tür eğitimlerin önemini dile getirdi.
Eğitim programı, Bartın Üniversitesi Genel Sekreteri Mesut Kasap’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Kasap, Üniversite olarak çalışanların huzurlu, güvenli ve etik değerlere bağlı bir çalışma ortamında görev yapmalarının en temel öncelik olduğunu ifade ederek, Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bu eğitimlerin kurumsal gelişime önemli katkılar sağladığını belirtti. Kasap ayrıca, eğitim programının Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ahmet Akkaya’nın liderliğinde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, bu süreçte her zaman yanlarında hissettiklerini dile getirdi. Çalışanların haklarının korunmasına ve kurumsal işleyişte adaletin sağlanmasına büyük önem veren Rektör Akkaya’ya teşekkür eden Kasap, üniversite yönetiminin çalışan odaklı yaklaşımının bu tür eğitim faaliyetlerine yön verdiğini vurguladı. Kasap konuşmasının sonunda, kıymetli katkılarından dolayı değerli eğitmenlere ve tüm katılımcılara da teşekkür ederek programı sonlandırdı.
Programın ardından katılımcılar, oturumlarda paylaşılan bilgilerin yol gösterici olduğunu ifade ederek eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı, "Mobbing ile İş Etiği" başlıklı bu eğitimle birlikte, çalışanların farkındalığını artırmayı, kurumsal işleyişte etik kültürünü pekiştirmeyi ve mobbingle mücadele konusunda etkin bir yol haritası oluşturmayı hedefliyor.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: mobbing tüm boyutlarıyla ele alındı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ