Minibüsçüler 1 günlük kazançlarını depremzedelere bağışlayacaklar

Minibüsçüler 1 günlük kazançlarını depremzedelere bağışlayacaklar

Genel 13.02.2023 17:34:32 0
Minibüsçüler 1 günlük kazançlarını depremzedelere bağışlayacaklar
Tarih: 13.02.2023 17:34 Güncelleme: 13.02.2023 17:34
Bilecik M Plakalı Minibüsçüler Derneği bugün ki kazançları deprem bölgesine bağışlama kararı alırken, müşteriler bu karar sonrası fazla fazla ücret vererek onlarda destek oldu.
Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından 10 il etkilenirken, tüm Türkiye bu iller için tek yürek oldu. Bilecik M Plakalı Minibüsçüler Derneği bu kampanyalara bir nebze yardımcı olabilmek için güzel bir karara imza attı. Bilecik’te M plakalı minibüsçüler 1 günlük kazançlarını deprem bölgesine bağışlama karar aldı. Bu karar sonrası kentteki tüm m plakalı minibüslere, ’Bu aracın bugünkü kazancı deprem bölgesindeki kardeşlerimize bağışlanacaktır’ pankartı astılar. Bu kampanya sonrası minibüslere binen bazı yolcular dolmuş ücreti haricinde gönüllerinde ne koparsa fazla para vererek, onlarda destek olmaya çalıştılar.

"Kardeşlerimize ufakta olsa bir katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz."
Minibüs sürücü İbrahim Durmaz, dernek başkanı ve mal sahiplerimizin almış olduğu bir kararla depremzede bir nebzede olsa yardımda bulunmak için böyle bir girişimde bulunduklarını belirtti. Durmaz, "1 gün olmak şartıyla depremzede kardeşlerimize çalıştığımız, kazandığımız paraları depremzede kardeşlerimize aktarmak için çalışmaktayız. Kardeşlerimize ufakta olsa bir katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Kalanlara geçmiş olsun ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlara Allah acil şifalar versin" dedi.

"Bugün içerisinde ne toplanırsa depremzedelere AFAD üzerinden göndereceğiz"
Diğer bir minibüs sürücüsü Nejdet Kayser ise, "Deprem acılarımızı her şeyimizi yıktı geçti. Onlarla beraberiz hep beraberiz. Bugünde istedik minibüsçüler olarak bizlerinde bir katkısı olsun, ufakta olsa yaraları sarmak, onların en ufak duygularında yanında olmak. Onların acısı hepimizin acısıdır. Bizlerinde bu işte ufak bir katkısı olabilirse ne mutlu bize. Türkiye acılar içinde yaşıyor şu an, yastayız. Yani anlatmak çok zor onlarla birlikte aynı duyguları yaşıyoruz. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. İnşallah yaraları en kısa zamanda saracağız, bizimde ufak bir katkımız olursa ne mutlu bize. Bugün içerisinde ne toplanırsa depremzedelere AFAD üzerinden göndereceğiz. İnşallah ufakta olsa yaraları sarmaya temel edecektir, umudumuz bu. Bizde elimizden geldiği kadar bu yardımı yapmak istiyoruz" dedi.

"Hepimiz elimizi taşın altına koymamız lazım, bizimde başımıza gelebilir"
Yolcu Ayşe Bulut çok güzel bir kampanya olduğunu, insanların da yardımcı olursak daha iyi olacağını belirterek, "Hepimiz elimizi taşın altına koymamız lazım. Bizimde başımıza gelebilir inşallah hepsi kurtarılır. İnancımız o yavrum üç ayların hürmetine İnşallah altında kimse kalmamıştır. Yardımlarda herkesin eline ulaşır inşallah onu diyebiliyorum ne diyeyim. İnşallah yardımlar yerine ulaşır, herkesin yardımı yerine ulaşırsa çok güzel şeyler olur. Allah yardımcımız olsun hepimizin en çok onların" ifadelerine yer verdi.
Diğer bir yolcu Recai Çoban ise, "Bilecik Belediyesi hat dolmuşlarının yaptığı kampanyaya bende destek oldum. Allah kabul etsin. Ülkemizin bu zor dönemde geçtiği süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Herkesin Allah yar ve yardımcısı olsun. Teşekkür ediyorum böyle bir kampanya yaptıkları için minibüsçü beylere, dernek yönetimine" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ