MİMDER’den 2022 yılı istişare toplantısı

MİMDER’den 2022 yılı istişare toplantısı

Ekonomi 28.12.2022 11:45:49 0
MİMDER’den 2022 yılı istişare toplantısı
Tarih: 28.12.2022 11:45 Güncelleme: 28.12.2022 11:45
Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, "İnşaat sektörü olarak 2023 yılından temennimiz, hükümetimizin atacağı adımlarla daha verimli bir yıl yaşamak” dedi.
MİM-DER 2022 yılı sonu sektör istişare toplantısını gerçekleştirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, “2021 yılında İMKON öncülüğünde bir boykot düzenledik. Aslında çok etkili ve genele yayılan, bütün illerde ve ulusal medyada çok ciddi bir ses getiren boykottu. Çimento sektörüne çaba ve girişimlerimize, bakanlıklar nezdinde yaptığımız görüşmelere rağmen hala bir çözüm bulabilmiş değiliz. Çimentonun tonunun bin 500 liraya ulaştığını görüyoruz. Her şey yerli yerinde dururken inşaat temel malzeme fiyatları artmaya devam ediyor. Bununla alakalı Rekabet Kurumu’na da defalarca şikâyette bulunduk. Bakıldığında bu sadece çimentodan da ibaret değil PVC’de, burada en masum demir kalacak ama demirde, alüminyumda ve farklı inşaat malzemelerinde yüzde 300, 400 hatta 500’lere varan maliyet artışları var” ifadelerini kullandı.
Fiyat artışlarına da değinen Bülbüloğlu, “Bugün PVC’nin hammaddesine baktığınız zaman pandemi döneminde 800 dolardan 3 bin dolara çıktı. Günümüzde 700-800, bin dolara gerilemesine rağmen malzeme fiyatında 1 TL dahi düşüş olmadı. Bu ne bizim ne de vatandaşımızın cebine yansımadı. Biz gayretimizi göstermeye, çabalamaya ve koşmaya devam edeceğiz. Yeni bir yıla giriyoruz. 2023 yılında sektör olarak bizleri nelerin beklediğini konuşacağız. İnşaat sektöründe nasıl bir yol izlenecek, bunları istişare edeceğiz. 2022 yılı hepimiz adına durgun, üretim anlamında çok kısır bir döngü haline geldi. Temennimiz 2023 yılında hükümetimizin atacağı adımlarla daha verimli bir yıl yaşamak. Bu noktada hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye genelinde olduğu gibi yerelde de bazı sıkıntılarının olduğunu dile getiren Bülbüloğlu, “Yerelde de bazı mal ve hizmet alımı yaptığımız çözüm ortaklarımız maalesef bir araya gelip, kartel oluşturarak fiyatları istedikleri gibi belirleyip, çevre illerde olmayan fiyatları bizlere dayattıklarına şahit oluyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sektöre bu darbeyi vuran çözüm ortaklarımızla bir çözüm üretemezsek, gerekli mercilere ileteceğiz. Bu sektörde kimse keyfi davranamaz, kimsenin anasının, babasının malı da değildir. Burada binlerce işçi kardeşimiz ve vatandaşımız ekmek yiyor. Anayasamızın ilgili maddesi gereğince ‘vatandaşımızın barınma hakkı, en temel haklarından’ biridir. Bu gasp ediliyor. Biz her zaman bunun karşısında duracağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ