MİM-DER Başkanı Bülbüloğlu: "Deprem gerçeğine uygun hareket etmeliyiz"

MİM-DER Başkanı Bülbüloğlu: "Deprem gerçeğine uygun hareket etmeliyiz"

Genel 5.02.2025 17:11:45 0
MİM-DER Başkanı Bülbüloğlu:
Tarih: 05.02.2025 17:11 Güncelleme: 05.02.2025 17:11
Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve İnşaat Ücretleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde değerlendirmelerde bulundu. Bülbüloğlu, Malatya’da ve deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, hükümetin ve vatandaşların el birliğiyle yaraları sarmaya çalıştığını ifade etti.
Depremin ardından Malatya’da 5 bin 700 binanın yıkıldığını, on binlerce binanın ağır hasar aldığını belirten Bülbüloğlu, "Vefat sayımızın düşük olması, ilk depremde yıkılan bina sayısının azlığı ve vatandaşlarımızın kendini dışarı atmasıyla doğrudan ilişkilidir. Ancak asrın felaketi olarak adlandırdığımız bu depremin birçok etkeni vardı, zemin, yönetmelikler ve yapım hataları bu süreci etkileyen faktörler arasında yer aldı" dedi.
Deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olunduğunu vurgulayan Bülbüloğlu, yapı denetiminin önemine dikkat çekerek, "Malatya’da yıkılan binalardan yalnızca ikisi yapı denetimliydi. Bu, yapı denetimli binaların vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladığını gösteriyor. Depreme dayanıklı yapılar inşa etmenin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı.
Kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğuna vurgu yapan Bülbüloğlu, "Gelecekte olabilecek depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu süreçte, bilim ve mühendislik ilkelerine bağlı kalarak hareket etmek zorundayız" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın liderliğinde Malatya’da yoğun bir inşaat süreci yürütüldüğünü belirten Bülbüloğlu, "Şehrin birçok noktasında rezerv alanlarında ve çeperlerinde yeni konutlar yükseliyor. Depremzede vatandaşlarımızı kalıcı konut ve iş yerlerine kavuşturma noktasında ciddi çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.
Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür eden Bülbüloğlu, "Bakanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanımıza, Emlak Konut’a, tüm kurumlarımıza ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşaat sürecinde emek veren tüm işçi kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ