MGTC Başkanı Aydın: Yerel yöneticiler basını enkaz altında bıraktı

MGTC Başkanı Aydın: Yerel yöneticiler basını enkaz altında bıraktı

Genel 20.02.2023 17:44:07 0
MGTC Başkanı Aydın: Yerel yöneticiler basını enkaz altında bıraktı
Tarih: 20.02.2023 17:44 Güncelleme: 20.02.2023 17:44
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin yıktığı illerden biri olan Malatya’da yerel basının yalnızlığa terk edildiğini belirten Malatya Gazeteciler Ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, "Basını yok sayan, destek olmayan, hatta enkaz altında bırakan Malatya’nın yerel yöneticileri ve STK’larını unutmayacağız" dedi.
Depremin harabeye çevirdiği illerden biri olan Malatya’da birçok yerel basın kuruluşu da yayınına ara vermek zorunda kaldı. Malatya yerel basınını da vuran deprem sonrası yerel yönetimin basını sahipsiz bıraktığını ifade eden MGTC Başkanı Aydın, “ Yerel yöneticiler basına hem sahip çıkmadı hem de basın mensuplarını enkaz altında bıraktı. İş yerleri kullanılamaz hale gelen, bütün ekipmanlarına deprem nedeniyle ulaşamayan, ağır hasarlı iş yerlerine giremeyen evleri yıkılan ya da ağır hasar alan gazeteciler yok sayıldı görmezden gelindi. Depremin olduğu ilk andan itibaren yaşananları ve basının yaşadığı mağduriyeti asla unutmayacağız” dedi.
Malatya’da tüm gazete, televizyon ve radyo binalarının kullanılamaz hale geldiğini ancak yaşanan asrın felaketinin ardından basın mensuplarının görevine devam ederek çadırda ve sokakta haber yazarak kamuoyunu bilgilendirdiğini ifade eden Aydın, "Ancak ne yazık ki zor günlerde basında enkaz altında bırakıldı. Basına ne çadır desteği nede konteyner desteği verilmedi. Zorlu şartlara rağmen pes etmeden kalacak yeri bile olmadan bu şehre olan görevini yerine getiren gazetecileri asla unutmayacağız. Ne de onlara sahip çıkmayan yerel yöneticileri unutacağız” ifadelerine yer verdi.
Malatya Gazeteciler Ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, depremin olduğu ilk andan itibaren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ait bir karavanın Malatya’ya geldiğini de sözlerine ekleyerek, "Bu karavan da gelmeseydi basın mensuplarının bu zorlu süreci daha da zor olacaktı. Bu anlamda basın mensuplarına sadece Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından destek eli uzatıldı. Onun dışında maalesef ne yerel yöneticiler nede STK’lar basının yanında yer almadı. “ şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ