Mersin’e gelen depremzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor

Mersin’e gelen depremzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor

Genel 9.02.2023 17:29:51 0
Mersin’e gelen depremzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor
Tarih: 09.02.2023 17:29 Güncelleme: 09.02.2023 17:29
MERSİN (İHA) – Deprem bölgesinden Mersin’e gelen depremzedeler, Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurduna yerleştiriliyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerin olan, 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde evlerini kaybeden binlerce depremzedenin Mersin’e gelişleri sürüyor. KYK Genel Müdürlüğünün öğrenci yurtlarını depremzedelere açmasının ardından, yıkımın yaşandığı şehirlerden gelen depremzedeler, KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda misafir edilmeye başlandı. Büyük bir yoğunluğun yaşandığı yurtta, KYK ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri ile polis, depremzedelere yardımcı olmaya çalışırken, Mersinli birçok gönüllü de başta su olmak üzere börek, pasta gibi yiyecekler dağıtıyor. Belediyeler ise yurda giriş yapmak için bekleyen depremzedelere çorba ikram ediyor.

“Bütün mahalle buradayız”
Büyük çoğunluğu Hatay’ın İskenderun ve Antakya ilçelerinden gelen depremzedeler, deprem anında ve sonrasında yaşardıklarını İHA muhabirine anlattılar. Hatay’dan ailesiyle birlikte Mersin’e gelen ve dünden itibaren yurtta kalmaya başlayan Nevin Demir, yaşadıkları depremin kabus gibi olduğunu belirterek, “Çok kötü bir olay, anlatılır gibi değil. Mersin’de akrabalarımız var, onun için buraya geldik” dedi.

"Kabus gibi, anlatamam”
Hatay’daki evlerinin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Demir, “Evimize giremiyoruz, içinde kalınacak gibi değil, ama çökmedi. Çaresizce bekliyoruz. Ailemizle geldik, bütün mahalle buradayız. Şu anda yurtta kalıyoruz. Sonucumuz ne olacak bilmiyorum Depremde dayımın kızı öldü, kuzenlerim ailecek gittiler, toprak altından çekemediler bile. Kabus gibi, anlatamam” diyerek gözyaşı döktü.

“Yatakta kocam, kızım ve ben birbirimize sarıldık”
Çocukları ile birlikte İskenderun’dan gelerek dünden itibaren yurda yerleşen depremzede Aslı Açıl da deprem anında ‘öldük, bitti’ dediğini söyledi. Deprem anında yaşadıklarını anlatan 42 yaşındaki Açıl, “Bir sarsıntı oldu, kızım yanıma geldi. Yataktaydık zaten, kocam, kızım ve ben birbirimize sarıldık. Sarsıntı biraz yavaşladığında ikinci büyük bir sarsıntı daha geldi. O sırada artık duvarların üstümüze çökmesini bekliyordum. Benim evimde yıkım olmadı ama duvarlarımız patladı. Sarsıntı bitince alabildiğimiz kıyafetlerle birlikte dışarıya çıktık” ifadelerini kullandı.

"Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı bilemedik"
Depremde halasının enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiğini belirten Açıl, anne ve babasını da alarak sahile gittiklerini dile getirerek, “Ama orada da yollar çökmüştü, korktuk. Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı bilemedik. Bizim arabamız vardı ama dışarıda yağmur yağıyordu, ayakları çıplak insanlar vardı. İki gün boyunca soğukta arabanın içinde kalmaya çalıştık. Sonra İstanbul’daki kardeşim bize haber verdi ve Mersin’e geldik” şeklinde konuştu.
İskenderun’da durumun çok kötü olduğunu, yıkılmayan binaların da ağır hasarlı olduğunu belirten Açıl, “Biz şanslı olanlardanız ama Allah kimseye yaşatmasın” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ