Meme kanseri farkındalık ayına yönelik konferans düzenlendi

Meme kanseri farkındalık ayına yönelik konferans düzenlendi

Genel 22.10.2024 18:08:17 0
Meme kanseri farkındalık ayına yönelik konferans düzenlendi
Tarih: 22.10.2024 18:08 Güncelleme: 22.10.2024 18:08
Her yıl Ekim ayında düzenlenen ve dünya çapında 2,3 milyon kadını etkileyen meme kanserine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde farkındalık konferansı düzenlendi.
Kültür Merkezi Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Salonunda gerçekleştirilen konferansta, meme kanserinin taranması, teşhisi ve önlenmesine yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.

Meme Kanseri ve Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı
Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Keleş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erol Akpınar ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasında, meme kanserinin dünya genelinde kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çekildi. Prof. Dr. Akçay, meme kanserinin erken teşhis edilmesi halinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, düzenli taramaların ve kişisel farkındalığın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uzmanlar, Bilgilendirici Sunumlar Yaptı
Konferansta konuşan Doç. Dr. Üyesi Erdem Karadeniz ve Doç. Dr. Murat Kartal meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri ve korunma yolları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sundu. Doç. Dr. Erdem Karadeniz meme kanserinde uygulanan cerrahi ve medikal tedavi yöntemlerini anlattı. Yeni gelişen tedavi yöntemlerinin kanserle mücadelede önemli adımlar attığını belirten Karadeniz, bireylerin bu hastalıkla mücadelede bilinçli olmalarının süreci olumlu etkilediğini söyledi. Doç. Dr. Kartal ise özellikle genetik yatkınlığın, obezitenin ve sağlıksız yaşam koşullarının meme kanseri riskini artırdığını ifade ederek, düzenli kontrollerin ve mamografi taramalarının önemine işaret etti.

Farkındalık Ayının Etkisi
Konferansın sonunda söz alan Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay, Meme Kanseri Farkındalık Ayının toplumda bu hastalığa karşı farkındalığı artırmak için önemli bir platform sunduğunu dile getirdi. Akçay, bu tür etkinliklerin, bireylerin kendi vücutlarını daha iyi tanımalarına ve erken belirtileri fark etmelerine yardımcı olduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesi olarak bu tür bilinçlendirme faaliyetlerine her zaman destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Konferans, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ