MEB 31 ülkede görevlendirilen 1644 öğretmene 'ölçme değerlendirme eğitimi' verdi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yurt dışında gerçekleştirilen eğitimlerin, farklı içeriklerle sürekli devam edeceğini, Türk okullarına yönelik, Türkçe ve Türk kültürü öğretmenlerine farklı eğitim programları da uygulanacağını aç

Genel 13.04.2021 14:20:13 0
MEB 31 ülkede görevlendirilen 1644 öğretmene
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.04.2021 14:20

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının eğitim ihtiyacının karşılanması, Türkiye ile olan kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi ve Türk dilinin yaşatılması amacıyla yurt dışına görevlendirilen öğretmenlere yönelik ölçme değerlendirme eğitimi başlatıldı.

Eğitimler, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görevli ölçme değerlendirme uzmanları tarafından, 31 ülkenin saat farkları da dikkate alınarak, iki farklı grup olacak biçimde, dört farklı gün ve saatte düzenlendi.

"Sınıf İçi Değerlendirme" eğitimi, Türkiye saatinden geride olan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerdeki görevli öğretmenlere 22 Mart'ta, Türkiye saatinden ileri olan Azerbaycan, Katar gibi ülkelerdeki görevli öğretmenlere ise 24 Mart'ta verildi.

Alternatif/Yeni Değerlendirme Yöntemleri eğitimleri ise 29 Mart ve 2 Nisan tarihlerinde yapıldı.

"Yurt dışındaki öğretmenler için ilk kez bu konuda eğitim düzenleniyor"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yurt dışındaki öğretmenler için ilk kez bu konuda bir eğitim düzenlendiğini belirtti.

Selçuk, eğitimlerin Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Bosna Hersek, Fransa, Gürcistan, İran, İsviçre, İtalya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuveyt, Lübnan, Moldova, Özbekistan, Romanya, Suudi Arabistan, Sudan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan ve Yunanistan'da görevli toplam 1644 öğretmeni kapsayacak şekilde tasarlandığını aktardı.

"Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi" ana başlığı altında çevrim içi platformda iki eğitim gerçekleştirildiğini dile getiren Selçuk, uygulamaya ilişkin şunları kaydetti:

"İlk eğitimimiz, yurt dışında görevli öğretmenlerin sınıf içi ölçme ve değerlendirme yeterliklerinin geliştirilmesi amacıyla 'Sınıf İçi Değerlendirme', ikinci eğitimimiz ise klasik ve geleneksel değerlendirme yöntemlerinin tamamlayıcısı olarak kullanılabilecek yöntemleri aktarabilmek için 'Alternatif/Yeni Değerlendirme Yöntemleri' başlığında gerçekleştirildi. Yurt dışındaki gerçekleştirdiğimiz eğitimler, farklı içeriklerle sürekli olarak devam edecek. Önümüzdeki dönemde, Türk okullarına yönelik, Türkçe ve Türk kültürü öğretmenlerine farklı eğitim programları da uygulanacak."

Bakan Selçuk, süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, eğitimlerin öğretmenlere etkin bir biçimde ulaştırılmasını sağlayan Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili’ye, gerekli teknik desteği sağlayan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz'a, eğitimleri planlayan ve veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ile çalışma arkadaşlarına, Veri Analizi ve İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı ve Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanlığı çalışanlarına teşekkür etti.

"Eğitimlere devam edeceğiz"

Bakan Selçuk, eğitimlere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, "Yurt dışında görev yapan öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini ve sınıf içi uygulamaları desteklemek amacıyla yeni bir adım attık. 31 ülkeden 1644 meslektaşımın katılımıyla ölçme değerlendirme mesleki gelişim programının ilkini tamamladık. Eğitimlere devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ