‘Masada kalırsın’ denilen Konyalı hasta Van’da sağlığına kavuştu

‘Masada kalırsın’ denilen Konyalı hasta Van’da sağlığına kavuştu

Van Haberleri 10.08.2023 12:03:00 0
‘Masada kalırsın’ denilen Konyalı hasta Van’da sağlığına kavuştu
Tarih: 10.08.2023 12:03 Güncelleme: 10.08.2023 13:31

Konya’da 8 yıl önce glomus tümörüne yakalanan ve doktorların ’masada kalırsın, felç olabilirsin’ dediği Naciye Doğan isimli hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Konya’da yaşayan Naciye Doğan (70), yaklaşık 8 yıl önce glomus tümörüne yakalandı. Sol tarafından zorlu bir ameliyat geçiren Doğan’ın 8 yıl sonra sağ tarafında glomus tümörü tespit edildi. Ameliyat için gittiği hastanede doktorun ‘masada kalır, felç olur’ demesi üzerine soluğu Lokman Hekim Van Hastanesinde alan Doğan, burada yapılan başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, Naciye Doğan isimli hastanın yaklaşık 10 yıl önce sol tarafından glomus tümörü ameliyatı olduğunu hatırlattı. İlk etapta şahdamarı ile ilgili glomus tümöründen şüphelendiklerini aktaran Başel, “Ama daha farklı bir durum çıktı ve daha zor bir ameliyattı. Geldiği gün hazırlığını yaptık ve ameliyata aldık. Bizi biraz zorladı ama hastamız hiçbir zarar görmeden ameliyatını atlattık. Büyük bir anevrizması vardı ve yaklaşık 3-4 santimetre büyüklüğündeydi onu çıkarttık. Şah damarını tamir ettik. İnşallah cuma günü taburcu edeceğiz” dedi.
İl dışından gelen hastaların dönüş bileti noktasında sıkıntı yaşadıklarına değinen Dr. Başel, “Hastamız gelirken kendilerine Van’da uçak problemi olduğunu, bu nedenle geliş-gidiş biletlerini almalarını söyledi. Ancak riskli ameliyat olduğu için dönüş biletlerini almamışlar. Bu nedenle Batman’dan dönüş yapacaklar. Bu anlamda yetkililerden uçak sorununu çözmelerini istiyoruz. Hastalar mağdur oluyor. Koskoca büyükşehir, çevre illerden gitmek zorunda kalıyor. Niye böyle bir şeye gerek var anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

“Ne olduğunu fark edemedim”
Daha önceki ameliyatının zorlu geçtiğini belirten Naciye Doğan isimli hasta ise “Kendimi iyi hissediyorum. Önceki ameliyatımda çok sıkıntı yaşadım ama bu ameliyatta bunu yaşamadım. Çok memnunum. İlk ameliyatım 12 saat sürmüştü şimdi ise bir saat. Ben ne olduğunu bile fark edemedim. Tanımadığımız bir yere geldik ama güvenilir olduğunu fark ettik. Güven verdi geldik ve güvendiğimiz kadar da varmış” şeklinde konuştu.

“Hayatımızın şansı Halil Hocaya rastladık”
Hastanın kızı Ayşegül Devici de annesinin 8 yıl önce zorlu bir glomus tümörü ameliyatı geçirdiğini belirterek, “12 saat ameliyatta kalmıştı ve çıktığı zaman korkunç bir haldeydi. Çok acı çekti. O zaman sağ tarafında da vardı. Ancak doktor küçük olduğunu, büyümedikten sonra bir zarar gelmez diyerek ameliyat edilmesine gerek olmadığını söyledi. Daha sonra 8 yıl geçti aradan annemde bir takım rahatsızlıklar çıkmaya başladı. Sağ tarafında bir şişlik gördük. Hastaneye götürdük tümör olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylediler. Biz tekrar aynı hocanın yanına gittik. Annem birebir kendisi ile görüşmüştü. Ameliyat olacağı zaman bende abimle birlikte İstanbul’dan gittim. Ameliyat olması için hastaneye yatış yapıldı. Ben hocayla kendim görüşmek istedim. Hocaya ameliyat zorluklarını sordum. Bana zor bir ameliyat olacağını, annemi masada kaybedebileceklerini, felç olabileceklerini deyince ameliyatı bıraktık. Annem ameliyat önlüğünü bile giymişti damar yolu da açılmıştı. O zaman vazgeçtik. Eve geldim araştırmaya başladım. Hayatımızın şansı Halil hocaya rastladım. Kendisiyle telefon görüşmeleri yaptım. Bana çok güven verdi ve o güvenli boşa çıkmadı. Hocamıza minnettarız. Annemi bize sağ salim çıkardı. İlgisi ve alakası için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ