Marco Rubio: Ukrayna Destek Karşıtı, Çin'e Sert Duruş Serdeden Senatör Trump'ın Gözdesi

Trump'ın yeni Dışişleri Bakanı Adayı: Marco Rubio

Dünya 12.11.2024 12:18:00 0
Marco Rubio: Ukrayna Destek Karşıtı, Çin
Tarih: 12.11.2024 12:20 Güncelleme: 12.11.2024 12:18

TRUMP KABİNESİ ŞEKİLLENİYOR: RUBIO DIŞİŞLERİ'NDE

ABD'de yakın zamanda gerçekleşen başkanlık seçimlerinin galibi olan Cumhuriyetçi eski başkan Donald Trump'ın Ocak ayında göreve başlaması ile yeni A takımının şekillenmeye devam etmektedir. ABD siyasi kulislerine göre, Trump'ın Dışişleri Bakanı olarak Antony Blinken'ın yerine Senatör Marco Rubio'yu aday göstereceği konuşulmakta. Rubio, Dışişleri Bakanlığına atanması durumunda, tarihte bu pozisyona getirilen ilk Latin kökenli Amerikalı olarak kayıtlara geçecek. 

RUBIO'NUN DIŞ POLİTİKADA SERT TUTUMU

Florida Senatörü Marco Rubio, Trump'ın dış politika konusunda tercih edebileceği en şahin isimler arasında yer alırken özellikle Çin, İran ve Küba'ya karşı sert politikaları büyük dikkat çekiyor. Kaynaklar, Rubio'nun tutumunda zaman içinde bir yumuşama gösterdiğini ve Trump'ın Rubio'yu bu önemli görev için seçtiğini ifade etmişler. 

UKRAYNA KONUSUNDAKİ TUTUMU

Senatör Rubio'nun Dışişleri Bakanı olması halinde, üç yıldır devam eden Rusya-Ukrayna savaşını ele alması bekleniyor. Yaklaşık 53 yaşındaki Rubio, savaşın sona ermesi için müzakere edilmiş bir uzlaşma arayışını desteklediğini ifade ederken, Ukrayna'ya yönelik askeri yardım paketine karşı çıkan Cumhuriyetçi senatörlerden biri olarak biliniyor. Rubio, ayrıca geçmişte NBC'ye verdiği bir röportajda da savaşın sona erme şeklinin müzakere edilen bir uzlaşma olacağını öngörmüştü. 

KÜBA VE VENEZUELA POLİTİKALARI

Rubio, Küba ile ilişkilerin normalleşmesine karşı oluşu ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik eleştirileriyle de tanınıyor. Trump'ın başkanlık döneminde NATO'dan çekilmesini zorlaştıracak bir düzenlemeyi desteklemiş ve Çin karşısında tuttuğu sert pozisyonlarla tanınmıştır. Özellikle Latin Amerikalı seçmenler arasında, Trump'ın Rubio'yu aday göstermesi Cumhuriyetçi Parti'deki oyların artışına katkı sağlayabilir. 

Bu atama ile birlikte Trump'ın kurmakta olduğu kabineye Latin kökenli bir bakanın eklenmesi beklenirken, ABD'nin gelecekteki dış politika izleyeceği yol daha belirgin bir çerçeve kazanmış gibi görünüyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ