Malezyalı doktor ve sağlık çalışanları, afet bölgesine gidiyor

Malezyalı doktor ve sağlık çalışanları, afet bölgesine gidiyor

Genel 12.02.2023 17:38:16 0
Malezyalı doktor ve sağlık çalışanları, afet bölgesine gidiyor
Tarih: 12.02.2023 17:38 Güncelleme: 12.02.2023 17:38
Malezya Silahlı Kuvvetlerinde görevli 70’i doktor 106 sağlık çalışanı, afet bölgesinde 24 saat aralıksız ameliyat ve tedavi hizmeti verecek sahra hastanesi kurmak için İstanbul’dan Gaziantep’e doğru yola çıktı.
10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, Malezya ordusunda görevli 70’i doktor 106 sağlık çalışanı, afet bölgesinde 24 saat aralıksız ameliyat ve tedavi hizmeti verecek sahra hastanesi kurmak için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Gaziantep’e doğru yola çıktı.
Malezya Hükümeti, 75 kişilik uzman Özel Afet Yardım ve Kurtarma Ekibi’ni (SMART) depremin yaşandığı ilk gün afet bölgesine göndermişti. Bugün İstanbul’dan Gaziantep’e doğru yola çıkan Malezya ordusunda görevli 70’i doktor 106 sağlık çalışanı, deprem bölgesinde sahra hastanesi kuracak. Malezya sağlık kafilesinde yer alan cerrahlar, göz ve çocuk doktorlarının deprem bölgesinde 6 hafta boyunca, 24 saat aralıksız ameliyat ve tedavi hizmeti verecek. Afet bölgesine gidecek kafileyi ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Halil Avşar uğurlardı.

“Türk kardeşlerimizin yanındayız”
Malezya’nın İstanbul Başkonsolosu Tengku Mohd Dzaraif bin Raja Abdul Kadir, “Haberi duyduğumuzda çok üzüldük. Türk kardeşlerimizin yanındayız, elimizden ne gelirse yapmaya hazırız, yapıyoruz. Malezya devleti birçok ekipmanı Türkiye’ye yolladı. İlk etapta 70 kişilik bir ekip Gaziantep’e ulaştı, orada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün, Malezya Silahlı Kuvvetlerinden medikal personeller burada. Afet bölgesine ulaştırmak üzere sahra hastanesi kuracaklar” dedi.

“Amacımız, depremden etkilenen insanlara sağlık açısından yardımda bulunmak”
Malezya Silahlı Kuvvetleri Sağlık Servisi Genel Direktörü Korgeneral Dr. Zulkeffeli Bin Mat Jusoh, "Buraya gelmemizin amacı depremden etkilenen insanlara sağlık açısından yardımda bulunmak. Öncelikli hedefimiz Adıyaman’da TİP-2 ve belki TİP-3’e varabilen sahra hastanesi kurmak" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ