Malazgirt’te "954. Yıl Açık Hava Özel Puta Koşusu" Türkiye finalleri nefes kesti

Malazgirt’te "954. Yıl Açık Hava Özel Puta Koşusu" Türkiye finalleri nefes kesti

Van Spor 25.08.2025 12:49:00 0
Malazgirt’te
Tarih: 25.08.2025 12:49 Güncelleme: 25.08.2025 12:49
Malazgirt’te zaferin 954. yılı anısına düzenlenen açık hava özel puta koşusu Türkiye finalleri, 31 şehirden 217 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.
Muş’un Malazgirt ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 954. Yıl Sultan Alparslan Açık Hava Özel Puta Koşusu Türkiye Finalleri nefes kesti. Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda düzenlenen finallere 31 ilden 217 sporcu katıldı. Renkli görüntülere sahne olan müsabakalar, vatandaşların da yoğun ilgisiyle izlendi. Etkinlik kapsamında sporcular, farklı kategorilerde kıyasıya mücadele etti.
Bursa’dan ekibi ile Malazgirt’e gelen geleneksel Okçuluk Antrönörü Bülent Özer, "Bursa’dan geliyorum. 954. yıl dönümünü kutladığımız bu organizasyonda, buranın fethedilerek Anadolu’nun İslam toprağı olmasına vesile olunmasını anmak için buradayız. Ruhlar şad olsun. Kazanmak ya da kaybetmek önemli değil; önemli olan bugün burada olmaktı. Biz de buradayız ve keyfini çıkarıyoruz" dedi.
Düzenlenen yarışmanın koordinatörlüğünü yapan Hüseyin Çalışkan, "Malazgirt Anma 954. Yıl organizasyonu kapsamında Okçular Vakfı olarak, Sultan Alparslan anısına bir yarışma düzenledik. 31 şehirden 217 katılımcının yer aldığı organizasyonda, resmi antrenman ve sıralama atışlarının ardından bugün finalleri gerçekleştirdik. İlk 8’e kalan sporcularımız final atışlarını yapacak ve programımızı ödül töreni ile sonlandıracağız. Malazgirt bizim için çok önemli topraklar. Çünkü 954 yıl önce ecdadımız burada Anadolu’nun kapılarını açtı. Biz de Sultan Alparslan’ın torunları olarak elimizde ok ve yayla o günleri yad etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ