Malatya’ya 4 yılda 5 kardeş oda

Malatya’ya 4 yılda 5 kardeş oda

Ekonomi 9.09.2022 12:07:34 0
Malatya’ya 4 yılda 5 kardeş oda
Tarih: 09.09.2022 12:07 Güncelleme: 09.09.2022 12:07
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 4 yılda 5 ilin Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü imzaladı. Özellikle ihracat yapılan limanlara ve sınır kapılarına yakın şehirlerin TSO’ları ile kardeş oda olduklarını belirten MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Birçok üyemiz kardeş odalarımızın üyeleri ile önemli ticari iş birlikleri yaptı” dedi.
2018 yılında göreve seçilen Oğuzhan Ata Sadıkoğlu yönetimindeki Malatya TSO, 4 yılda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolleri imzaladı.

“Farklı illerin avantajlarını fırsata çeviriyoruz”
Kardeş oda olunacak illeri belirlerken liman, sınır kapısı ve benzer ticaret önceliğini ön planda tuttuklarını belirten Sadıkoğlu, “Her ilin yatırımcıya sunduğu çok önemli ve birbirinden farklı avantajlar var. Bu avantajları fırsata çevirmek adına kardeş oda protokollerini önemsedik. Göreve geldiğimizde Odamızın diğer oda ve borsalarla elle tutulur bir diyaloğu yoktu. Bu diyaloğu güçlendirmek ve üyelerimiz arası ortak ticaret bağını sağlamlaştırmak adına kardeş oda protokolleri imzaladık. Bu illeri belirlerken de özellikle ihracat yapılan limanlara ve sınır kapılarına yakın illeri tercih ettik” dedi.

“Birçok üyemiz kardeş oda üyeleri ile önemli ticari iş birlikleri yaptı”
Kardeş oda oldukları TSO’lar ile sanayi, ticaret, turizmi gibi birçok alanda ortak faaliyetler ve fikir alış verişleri yaptıklarının altını çizen Sadıkoğlu, “Kardeş odalarımızla ciddi bilgi alış verişleri yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki dünyada paylaşınca artan tek şey bilgidir. Birçok üyemizin kardeş odalarımızın illerinde yaşadığı ticari sorunların hızlıca çözülmesi bizleri memnun ediyor. Birçok üyemiz de kardeş oda üyeleri ile önemli ticari iş birlikleri yaptı, bu da sevindirici bir gelişme” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: malatya’ya 4 yılda 5 kardeş oda
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ