Malatya’da Trend Garden Rezidans davasında karar: 4 sanığa hapis cezası

Malatya’da Trend Garden Rezidans davasında karar: 4 sanığa hapis cezası

Asayiş 9.05.2025 14:35:51 0
Malatya’da Trend Garden Rezidans davasında karar: 4 sanığa hapis cezası
Tarih: 09.05.2025 14:35 Güncelleme: 09.05.2025 14:35
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Trend Garden Rezidans davasında 4 sanığa 12 yıl 6 ay ile 17 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi. Hayatını kaybedenlerin yakınları verilen cezaları yetersiz bulurken, kararı istinafa taşıyacaklarını açıkladılar.
Malatya’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde 31 kişinin hayatını kaybettiği Trend Garden Rezidans’a ilişkin davada karar çıktı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 4 sanığa 17 yıl 6 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Yeşilyurt ilçesindeki rezidansın çökmesiyle ilgili açılan davanın karar duruşmasında, geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmaya, hayatını kaybedenlerin yakınları, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanıklara 12 yıl 6 ay ile 17 yıl 6 ay arasında hapis cezası
Mahkeme savcısının mütalaasının ardından söz alan mağdur aileleri, sanıkların olayda asli kusurlu olduğunu belirterek en ağır cezaların verilmesini talep etti. Müşteki avukatlarından Pınar Ersu ise binada izinsiz tadilatlar yapıldığını, bilinçli kasıt olduğunu öne sürdü ve sanıkların üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Sanıklar ise suçlamaları reddederek tüm işlemlerin ilgili belediye birimlerince onaylandığını savunarak beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıklardan Engin Aslan ve Sefa Gülfırat’a 17 yıl 6 ay, Bahattin Doğan ve Bülent Yeroğlu’na ise 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mağdur avukatları kararı istinafa taşıyacak
Kararın ardından mağdur avukatları ve depremde yakınlarını kaybeden aileler açıklama yaptı. Avukat Pınar Ersu, verilen cezaların kamu vicdanını tatmin etmediğini belirterek, "Bu bina 12 bağımsız bölümden 42’ye çıkarılmış. 31 kişi burada hayatını kaybetti. Bilinçli taksirle bu binanın bu hale getirilmesi mümkün değil, bu cezalar çok düşük. Kararı istinafa taşıyacağız" dedi.

"Sanıklar pişmanlık göstermedi, en düşük ceza verildi"
Depremde kızını kaybeden Sibel Köksalan da verilen cezaların yetersiz olduğunu savunarak, "Bu bina bize yeni diye satıldı. Ama gördük ki kerpiç ev kadar dayanıksızmış. Sanıklar pişmanlık göstermedi, en düşük ceza verildi" diye konuştu.

Kardeşini kaybeden Hatice Açıkalın ise verilen cezaların "ödül gibi" olduğunu ifade ederek, "Bu bir katliam, 31 kişi nefessiz kalarak öldü. Mahkeme sanıkları değil, sanki ölenleri suçladı. En üst mahkemeye kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ