Malatya’da temel kazılarında çıkan yer altı suları tarımda kullanılacak

Malatya’da temel kazılarında çıkan yer altı suları tarımda kullanılacak

Genel 13.01.2025 17:03:57 0
Malatya’da temel kazılarında çıkan yer altı suları tarımda kullanılacak
Tarih: 13.01.2025 17:03 Güncelleme: 13.01.2025 17:03
Deprem bölgesi Malatya’da yeniden inşa sürecinde temel kazılarında ortaya çıkan yeraltı suları, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği yeni proje ile tarımsal sulamada kullanılacak.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde ağır hasar alan illerden biri olan Malatya’da yeniden inşa çalışmaları devam ederken özellikle kent merkezindeki rezerv alanında temel kazılarında çıkan yer altı suları farklı bir proje ile değerlendirilecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan proje ile yaklaşık 12 kilometrelik bir drenaj hattı ile kent merkezinin yeraltı suları Çarmuzu deresine aktarılacak.
Proje ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya için çok önemli bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, “Malatya’mız için gerçekten çok konuşulacak, çok işe yarayan bir proje. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

“Malatya için hayati bir önem taşıyor”
Malatya’nın yeniden inşa edildiği bu süreçte özellikle kent merkezinde yer alan Akpınar, Fuzuli, Saray mahallerinin altında çok ciddi yeraltı sularının çıktığını ifade eden Başkan Er, “Bizim zaten mevcut olan yağmur suyu kanallarımız var. Biz buradaki yeraltı sularını da yeni bir proje ile yağmur suyu kanalına bağlayarak Çarmuzu Deresine deşarj edeceğiz. Hem yağmur sularını hem de yeraltındaki bu suları bu şekilde tarımsal sulamada kullanılacağız” ifadelerine yer verdi.
Hazırlanan projenin yaklaşık 247 milyon TL olduğunu da ifade eden Er, “Çok tarihi bir proje bu. Gerçekten çok hayati bir önem taşıyor Malatya’mız için” dedi.

“2025 yılı sonu itibariyle herkesin evi ve iş yeri teslim edilecek”
Başkan Er, kentte devam eden çalışmalara da değinerek toplam 77 bin 116 konutun ihalesinin tamamlandığının ve 2025 yılı sonu itibariyle 79 bin 197 hak sahibinin konutlarını teslim etmiş olacaklarını söyledi.
Malatya’da rezerv alanları ve yapılacak tüm projelerin ihalelerinin 15 Ocak gibi bitirilmesinin de planlandığını aktaran Er, yine göreve gelmeden önce söz verdiği kiracılar için 15 bin konut projesini de hayata geçireceklerini dile getirdi.

“Malatya’mız hızlı bir şekilde ayağa kalkacak”
Malatya’da 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile hummalı bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Er, Akpınar bölgesinde başlayan çarşı projesinin birinci etabının kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Bu bölgede bin 300 dükkan, 763 ofis ve 134 adet konutun önümüzdeki aylarda teslim edileceğini ifade eden Er, “İnşaatlarımız hızla ilerliyor, hiç kimsenin endişesi olmasın. Malatya’mız hızlı bir şekilde ayağa kalkacak ve eskisinden daha da güzel olacak. Göç etmiş hemşerilerimiz bize güvensinler. Yavaş yavaş geri gelmeye başlasınlar inşallah. Buradan niyetlenip de gitmek isteyenler de kesinlikle bu düşünceden vazgeçsinler. Malatya’mızda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü eskisinden daha güzel bir Malatya inşa ediyoruz.” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ