Malatya’da resmi bayramlaşma Kernek Karagözlüler Camisi’nde yapıldı

Malatya’da resmi bayramlaşma Kernek Karagözlüler Camisi’nde yapıldı

Genel 10.04.2024 11:05:17 0
Malatya’da resmi bayramlaşma Kernek Karagözlüler Camisi’nde yapıldı
Tarih: 10.04.2024 11:05 Güncelleme: 10.04.2024 11:05
Malatya’da resmi bayramlaşma töreni ilk kez Bayram Namazı sonrası gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Ersin Yazıcı tüm İslam aleminin ve Malatyalıların Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Malatya’da bu yıl resmi bayramlaşma töreni Kernek Karagözlüler Camisi’nde yapıldı. Bayram namazı sonrası cami avlusunda gerçekleşen bayramlaşmaya Vali Ersin Yazıcı, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kent protokolü burada camiye gelen vatandaşlarla tek tek bayramlaşırken, vatandaşlara ayrıca ikramda bulunuldu.
Burada konuşan Vali Ersin Yazıcı bu yıl resmi bayramlaşmayı Kernek Karagözlüler Camii’nde yaptıklarını belirterek, bayram namazına gelen tüm vatandaşlarla bir arada bayramı kutladıklarını söyledi. Bu bayramın başta zulüm altında olan Gazze’deki insanlar olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki Müslümanların bayramı bayram tadında geçirmelerini diledi.
Malatya’da da asrın felaketinden sonra bu bayramın geniş katılımlı olarak kutlandığını ifade eden Yazıcı, tüm Malatyalılar ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’de bir Ramazan Bayramı’na ulaşmanın daha mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Gerek ülkemize gerek, İslam coğrafyasında sıkıntı içinde olan başta Gazze’deki kardeşlerimizin bu bayram umutları olur İnşallah. Malatya’da da bundan sonra kazası, belasız, afetsiz nice bayramlar geçirmeyi ümit ediyoruz. İnşallah Malatya’mız tez elden ayağa kaldırırız ve il dışında olan kardeşlerimiz de bundan sonraki bayramlarda memleketlerinde bayramlarını geçirir” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ