Malatya’da öğrencilerden Turgut Özakman oyunu

Malatya’da öğrencilerden Turgut Özakman oyunu

Kültür Sanat 7.05.2025 14:11:20 0
Malatya’da öğrencilerden Turgut Özakman oyunu
Tarih: 07.05.2025 14:11 Güncelleme: 07.05.2025 14:11
Malatya’da öğrenciler Turgut Özakman’ın eseriyle hem düşündürdü hem güldürdü. "Maarif Modeli" kapsamında düzenlenen tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.
Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu öğrencileri, ünlü yazar Turgut Özakman’ın kaleme aldığı "Ah Şu Gençler, Belki Ben de Bir Dahiyimdir?" adlı tiyatro oyununu 7 Mayıs Çarşamba günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda sahneledi.
"Maarif Modeli" kapsamında düzenlenen tiyatro gösterisine Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.
Gösteri öncesinde konuşma yapan okul müdürü Hakan Akbalık, sosyal etkinliklerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaparak, "Sosyal etkinlikler çocukların özgüvenini artıran, eleştirel düşünce yapısını geliştiren ve yeteneklerinin keşfedilmesine katkı sunan çalışmalardır. Maarif Modeli’nin de temel hedeflerinden biri olan bu tür etkinliklere okulumuz olarak biz de destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Bir yıl boyunca büyük bir özveriyle çalışan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Akbalık, salonun tahsisi ve desteklerinden dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba’ya teşekkür etti.
Tiyatro oyununu yöneten öğretmen Aslı Can ise öğrencilerin aylar süren yoğun bir hazırlık süreci geçirdiğini belirterek, "İzleyicilere hem düşündüren hem de keyif veren bir performans sunmayı hedefledik" diye konuştu.
Etkinlik kapsamında Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri ile öğrenciler tarafından hazırlanan sanat sergisi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Sergide, 6 Şubat depremlerinin sembolü haline gelen saat, Filistin’de yaşanan saldırıları anlatan çarpıcı bir tablo ve don olayından etkilenen kayısı ağacını betimleyen eser öne çıktı.
Gösteri sonunda salondan büyük alkış alan öğrenciler, başarılı performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ