Malatya’da kadınlar kooperatif kanalıyla üretecek

Malatya’da kadınlar kooperatif kanalıyla üretecek

Eğitim 15.12.2022 12:43:17 0
Malatya’da kadınlar kooperatif kanalıyla üretecek
Tarih: 15.12.2022 12:43 Güncelleme: 15.12.2022 12:43
Malatya’da kadınlar eğitim görerek kooperatif kanalıyla üretime katkıda bulunacak. Eğitim sonunda katılım belgesi alan kadınlar, istihdam ve ekonomiye katkı sağlayacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi projesi çerçevesinde "Kooperatifçilik ve Temel Esasları, Kooperatif İşletmeciliği" eğitim programı düzenlendi. Malatya bir otelde düzenlenen eğitim toplantısında, kooperatif ortağı olan kadınlara 5 gün, Kooperatif kurma ve ortağı olma isteği olan kadınlara 2 gün, kooperatif ortağı olan erkeklere 1 gün eğitim düzenlendi. Tamamlanan eğitimlerin ardından düzenlenen Katılım Belgesi takdim töreni düzenlendi. Belge programında konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Malatya’daki kadın kooperatiflerin rehberlik ve eğitimler için kendilerine başvurduklarını belirterek, “ Geçtiğimiz ay Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’nun da katılım sağladığı ’Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın sonuç bildirgesinde kooperatiflerden bize gelen talepte, ‘Bizler kulaktan duyma bilgilerle biz bu işi yapıyoruz. Bize rehberlik edecek ve bu konuda aydınlatacak eğitimler istiyoruz’ diye talepler geldi. Bizler de bir haftalık eğitim planı yaptık. Konunun uzmanı ekipler kooperatif hakkında sizlere bilgiler veriyor" diye konuştu. Sökmen, “Eğitim ile kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilerek ve desteklenerek güçlendirilmesi hedeflenmektedir” dedi.
Katılımcılara Sökmen tarafından katılım belgeler takdim edildi.
Eğitimler, Tarım Gıda Etiği Derneği Başkan Yardımcısı Petek Ataman, Üretkeniz Biz Kooperatifi Kurucu Başkanı Melek Bar Elmas ile Kooperatif Kalkınma Uzmanı Alper Akbulut tarafından gerçekleştirildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ