Malatya’da evden hırsızlıklar yüzde 70 azaldı

Malatya’da evden hırsızlıklar yüzde 70 azaldı

Asayiş 3.07.2025 12:49:45 0
Malatya’da evden hırsızlıklar yüzde 70 azaldı
Tarih: 03.07.2025 12:49 Güncelleme: 03.07.2025 12:49
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Temmuz ayındaki asayiş olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Valilik binasında düzenlenen basın toplantısına Vali Yavuz’un yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal da katıldı. Vali Yavuz, kent genelinde genel suç oranlarında önemli düşüşlerin yaşandığını belirterek, özellikle iş yeri hırsızlığı ve konut dokunulmazlığı ihlallerinde ciddi azalmalar olduğunu söyledi.
Uyuşturucu ile mücadeleye de değinen Vali Yavuz, Haziran ayında düzenlenen operasyonlarda 5 organize suç şebekesinin çökertildiğini, 49 düzensiz göçmenin yakalanarak geri gönderme merkezine teslim edildiğini açıkladı. Ayrıca uyuşturucu operasyonlarında 158 operasyon gerçekleştirildi, 217 kişi gözaltına alındı, 34 zanlı tutuklandı. Operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.
"Önem Projesi" kapsamında yaklaşık 8 bin dezavantajlı çocuk ile 5 bin 600 hamileye psikolojik, ekonomik ve sosyal destek sağlandığını aktaran Vali Yavuz, asayiş olaylarında olumlu gelişmeler olduğunu, evden hırsızlık vakalarında yüzde 70’in üzerinde azalma sağlandığını belirtti. Kaçakçılık ve dolandırıcılıkla mücadeleye devam ettiklerini, vatandaşların dijital dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.
Malatya’da kayıtlı araç sayısının 245 bin 257’ye ulaştığını, bunların 22 bin 705’inin motosiklet ve mobilet gibi iki tekerlekli araçlardan oluştuğunu aktaran Vali Yavuz, bu alandaki artış oranının yüzde 20,6 olduğunu ve bu araçlara bağlı trafik kazalarında artış yaşandığını söyledi. 2025 yılında il genelinde toplam 227 trafik kazası yaşandığını belirten Vali, kazalardaki artış oranının yüzde 16,3 olduğunu ancak ölümlü kazalarda yüzde 50, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 13,4 oranında azalma sağlandığını ifade etti. Hayatını kaybedenlerin sayısında da yüzde 50 düşüş yaşandığını vurgulayarak trafik güvenliğinde genel anlamda iyileşme olduğunu söyledi.
Vali Yavuz, trafik kazalarının halen yüksek olduğunu belirterek, "Özellikle ölümlü kazaların yüzde 41’i aşırı hız kaynaklı. Yollarımız daha konforlu hale gelirken bu kadar ölümün olması kabul edilemez" dedi. Trafik kurallarına uyulması, emniyet kemeri takılması ve yorgun araç kullanılmaması gerektiğini de vurguladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın desteğiyle Malatya’da trafik araç ve personel sayısının artırıldığını, denetimlerin yoğunlaştırıldığını aktaran Vali Yavuz, son bir ayda okul ve yurt çevrelerinde 968 denetim yapıldığını, 154 iş yeri ile 719 park, bahçe ve metruk binanın kontrol edildiğini söyledi. Bu denetimlerde 13 bin 393 kişinin sorgulandığını, 7 bin 428 araç ile 821 okul servisinin titizlikle denetlendiğini belirtti.
Vali Yavuz, "Malatya, Türkiye’nin önemli şehirlerinden biridir. Bu şehirde yaşayan her kardeşimizin huzur ve güveni için gece gündüz çalışıyoruz. Hukuka saygılı, hakkını bilen ve başkasının hakkına saygı gösteren tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ