Malatya’da Emniyet ve Jandarmaya araç takviyesi

Malatya’da Emniyet ve Jandarmaya araç takviyesi

Asayiş 21.10.2024 17:49:00 0
Malatya’da Emniyet ve Jandarmaya araç takviyesi
Tarih: 21.10.2024 17:49 Güncelleme: 21.10.2024 17:49
İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Jandarma ve Emniyet Teşkilatına alınan 7 bin 204 yeni araçtan Malatya’ya gönderilen 80 araç düzenlenen tören ile göreve başladı.
Malatya İl Emniyet ve Jandarma Teşkilatı, güvenlik hizmetlerini güçlendirmek amacıyla 80 yeni aracı bünyesine kattı.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Emniyet Müdürü Arif Çankal katılarak, şehrin güvenliği için yapılan çalışmaların önemine dikkat çektiler. Yeni araçların teslim edilmesiyle, emniyet güçlerinin operasyonel kabiliyetlerinin artacağı ve halkın huzur ve güvenliğinin daha etkin bir şekilde sağlanacağı vurgulandı.
"Operasyonel kabiliyetlerimiz artıyor"
Törende konuşan Emniyet Müdürü Arif Çankal, 6 Şubat depremlerinde 10 aracın enkaz altında kaldığını ve kullanım ömrünü tamamlamış 23 aracın filodan ayrıldığını belirtti. Çankal, "Emniyet teşkilatımızın görevini etkin şekilde yerine getirebilmesi için araç ve gereçlerin yenilenmesi hayati öneme sahiptir. Bugün hizmete sunulan yeni araçlar, operasyonel kabiliyetlerimizi artıracak ve hızlı müdahaleler yapmamızı sağlayacaktır" dedi.
"Huzur ve Güven için gece gündüz çalışıyoruz"
Malatya Valisi Seddar Yavuz ise şehrin güvenliğini sağlamak için valilik, emniyet ve jandarma birimlerinin yoğun bir çaba sarf ettiğini ifade etti. Yavuz, "Bugün 80 yeni aracı emniyet ve jandarma teşkilatımıza teslim ediyoruz. Huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için narkotik suçlara karşı yoğun bir mücadele veriyoruz" diye konuştu.
Vali Yavuz ayrıca, "Güvenli Okullar Projesi" kapsamında yapılan denetimlerde 410 okul çevresi, 111 iş yeri, 69 park ve bahçenin kontrol edildiğini, 2 bin 57 kişinin kimlik bilgilerinin sorgulandığını belirtti. Trafik denetimlerinde ise 27 bin 63 aracın kontrol edildiği ve 481 aracın trafikten men edildiği bilgisi paylaşıldı.
Yeni araçların Malatya’nın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacağı belirtilirken, araçların kazasız belasız kullanılmasını temenni eden Vali Yavuz, güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ