Malatya’da afet konutların inşası hız kesmeden sürüyor

Malatya’da afet konutların inşası hız kesmeden sürüyor

Politika 24.10.2023 17:23:16 0
Malatya’da afet konutların inşası hız kesmeden sürüyor
Tarih: 24.10.2023 17:23 Güncelleme: 24.10.2023 17:23
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da 23 bin 861 afet konutu ve köy evlerindeki çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyledi.
Kentin yeniden imarı ve ihyası noktasında Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da 23 bin 861 afet konutu ve köy evlerindeki çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.
Deprem konutlarının yapımında önemli aşamalar kat edildiğini ifade eden Ölmeztoprak, “Malatya’mızda deprem sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hızlı bir şekilde yapımına başlanan konutlarımız iki ay içerisinde hemşehrilerimize teslim edilmeye başlanacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca ilgili kurumlarımız ile 77 bin 717 afet konutu, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm yapılacak. Şuanda da 23 bin 861 afet konutu ve köy evimizin yapımı hız kesmeden sürüyor” Dedi.
Yerinde dönüşüm projelerine de değinen Milletvekili Ölmeztoprak, “Hemşerilerimizin mahalle kültürünü yaşayabilecekleri sağlam, güvenli ve iklim dostu evler inşa edilmesi noktasında çalışmalar sürüyor. Bu anlamda Yerinde Dönüşüm projesi çok büyük öneme sahip ve Malatya’da şu ana kadar başvuru sayısı 30 bin 215 oldu. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Genel Müdürlerimize, Daire Başkanlarımıza, tüm personellere ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” İfadelerini kullandı.
Yeşilyurt’un imar ve ihya süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak, “Bugün Yeşilyurt ilçemizin imar, inşa ve ihya çalışmalarını değerlendirmek üzere bir araya geldik. İlçemizde çok sayıda tescilli bu yapıların yapımı Tarihi dokunun korunumu için çok önemli. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir bütünlük içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeşilyurt ve Tarihi Yerlerin Yeniden İmarı çalışmalarının yakından takipçisiyiz. Bu anlamda özellikle hemşehrilerimizin de görüşlerini sürekli alıyor ve bölgede yaşanan sorunları yakından takip ediyoruz. İlgili Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte Üniversite Öğretim Üyelerimiz ve STK temsilcilerimizin de fikir ve görüşlerine önem veriyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ