Malatya’da 6 bin 162 açık iş ilanı karşılanmadan kapandı

Malatya’da 6 bin 162 açık iş ilanı karşılanmadan kapandı

Genel 17.01.2023 11:18:07 0
Malatya’da 6 bin 162 açık iş ilanı karşılanmadan kapandı
Tarih: 17.01.2023 11:18 Güncelleme: 17.01.2023 11:18
Malatya’da 6 bin 162 açık iş ilanı karşılanmadan kapandı. 2022 yılı aralık sonu itibarı ile 42 bin 506 kişi iş ararken, geçen yıl 15 bin 557 kişi işbaşı yaptı.
2023 yılının ilk il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı, Valilik salonunda gerçekleştirildi. İşsizliğin giderilmesi, istihdamın artırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü 2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Hulusi Şahin Başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu’na kayıtlı iş arayanların sayısının 2022 yılı aralık sonu itibarı ile 42 bin 506 kişi olduğu, bu sayının içerisinde sigortalı bir işte çalışmasına rağmen daha iyi şartlarda iş arayanların kayıtlarını güncel tutmaları nedeniyle iş arayan sayılarının içerisinde yer aldığı belirtildi.
İşe yerleştirme istatistiklerine ilişkin yapılan açıklamada, 2022 yılı Ocak-Aralık dönemi içerisinde özel sektörden 21 bin 719 kişilik iş ilanının Çalışma ve İş Kurumu sisteminde yayınlandığı, açılan bu ilanlar sonucu 15 bin 557 kişinin işbaşı yaptığı bilgisine yer verildi. İşverenlerin beklentileri doğrultusunda yeterli mesleki ve teknik bilgiye sahip, istenilen eğitim durumu ve mesleki becerilere haiz iş arayanların Çalışma ve İş Kurumu kayıtlarında bulunamaması nedeniyle 6 bin 162 açık iş ilanının karşılanmadan kapandığının dile getirildiği açıklamada, karşılanamayan bu iş gücü taleplerinin mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarıyla karşılama yoluna gidildiği, ayrıca istihdam edilenlerin meslek gruplarına göre dağılımına bakıldığında, en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubunun erkeklerde ve kadınlarda nitelik gerektirmeyen meslekler ile büro hizmetlerinde çalışan elemanlar olduğu verileri paylaşıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ