Vali Baruş ve Başkan Gürkan müftülerle buluştu

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Müftüleri ile bir araya geldi. Burada yapılan konuşmalarda, milli ve manevi değerlerin toplumda yer etmesi için ilçe müftülüklerine büyük görevlerin dü?

Yerel 25.12.2018 18:06:08 0
Vali Baruş ve Başkan Gürkan müftülerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.12.2018 18:06

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Müftüleri ile bir araya geldi. Burada yapılan konuşmalarda, milli ve manevi değerlerin toplumda yer etmesi için ilçe müftülüklerine büyük görevlerin düştüğü belirtildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe müftülerinin katıldığı toplantı sonrası ilçe müftüleri ile bir araya gelerek, sohbet ettiler. Burada konuşan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Battalgazi, şüphesiz Malatya’mızın tarihi kültürel kimliğini bünyesinde taşıyan bir ilçemiz. O açıdan Başkanımıza camilerimize ve tarihi kültürel mirasımıza yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Diğer hizmetlerinde olduğu gibi Battalgazi’de bulunan Şahabe-i Kübra Medresesi’nin de inşallah elinden tutacağına inanıyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Şahabe-i Kübra Medresesi Anadolu’da ilk yapılan camimizin hemen kıble kısmında olan medresedir. Türk tarihinde de, İslam tarihinde de önemli hocalara ev sahipliği yapmış ve önemli öğrencileri yetiştirmiş bir medresedir. Bu medresenin tekrar iyi edilmesi noktasında vakıflarımızla yapmış olduğumuz ortak çalışmalar neticesinde o bölgede, Ulu Cami’nin kıble kısmındaki yerin kamulaştırılması gerçekleştirildi. Bizde katkıda bulunduk belediye olarak. Diğer taraftan Milli eğitimimiz ile yapmış olduğumuz ortak protokol çerçevesinde orada bulunan Anadolu Lisesi’nin kaldırılarak Ziraat Meslek Lisesi’nin içerisine alınması, o bölgede boş alan oluşturdu. Bundan sonraki süreçte oradaki kazı işlemlerini bitirip, temellerini oluşturduktan hemen sonra da Şahabe-i Kübra Medresesi’ni kendi temelleri üzerinde ayağa kaldırıldığımız zaman, etrafı ile, ibadethaneleri ve odalarıyla birlikte Külliye ortaya çıkacak. Cenabı Allah nasip ederse inşallah 31 Mart tarihinden sonrada bütün Malatya’da ki bu tür yapılarımızı gün yüzüne çıkarıp, gelecek kuşaklarımıza aktarma noktasında sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret edeceğiz” dedi.

Malatya Valisi Aydın Baruş’ta yaptığı konuşmada, "Ülkemizin ve ilimizin müstesna yerlerinden biri olan Battalgazi’de birlikte bulunmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. İlçe Müftülerimiz, bizim vatandaşa verdiğimiz din hizmetleri bakımından önemli olduğu gibi, diğer taraftan da tarihi ve milli değerlerimizin nesillerimize öğretilmesi ve bu değerlere sahip çıkılarak bunların üzerinde durulması noktasında çok önemli bir vazife ifa ediyorlar. Müftülerimizin tek vazifesi camilere sahip çıkmak değil, aynı zamanda bizim değerlerimize sahip çıkılarak, yeni nesiller yetiştirilmesinde vatandaşlarımızla el ele çalışmak. Sizlere önemli vazifeler düşüyor. Bu anlamda Belediyelerimiz ile iş birliği noktasında gayret sarf etmeniz gerekiyor, Battalgazi’de bunun çok güzel bir örneği. Burada milletimizin sahip olduğu, aile ve kültürel bakımdan son derece zengin ve milletimizin kültür değerlerini günlük yaşantısının da hakim kılındığı bir anlayışa sahip olan halkın yaşadığı yöredir. Hem Battalgazi’de, hem de diğer ilçelerimizde sizlerin yapacağı çalışmalar, milletimizin gideceği yöne önemli bir istikamet verecektir. Buradaki sorumluluk duygusunu hiç bir zaman ihmal etmeden gecenizi gündüzüne katarak çalışacağınıza inanıyorum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ