Malatya’da geleceğin araştırmacıları yetiştiriliyor

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, proje hazırlama programında yaptığı konuşmada, geleceğin araştırmacılarını yetiştirmede eğitimin önemli olduğunu vurguladı.

Yerel 16.10.2021 13:57:34 0
Malatya’da geleceğin araştırmacıları yetiştiriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2021 13:57

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, proje hazırlama programında yaptığı konuşmada, geleceğin araştırmacılarını yetiştirmede eğitimin önemli olduğunu vurguladı.

Akademik becerilere giriş ile TÜBİTAK Proje Önerisi Hazırlama Süreci Eğitimi’nin 45’inci kursu İnönü Üniversitesi’nde başladı. Eğitime, farklı üniversiteden 87 başvuru yapıldı ve 42 öğrencinin eğitimlere katılması uygun görüldü.

“TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Sağlık ve Doğa Bilimleri Alanında TÜBİTAK için Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Uygulamalı Eğitimi Malatya 2021”etkinliği, açılış toplantısıyla başladı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış toplantısına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Evren Köse ve eğitimciler Prof. Dr. Vedat Bulut, Prof. Dr. Mete Özcan, Prof. Dr. Yusuf Yakupoğulları, Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu, Prof. Dr. Süleyman Sandal, Doç. Dr. Suat Tekin ile Doç. Dr. Emine Şalva katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptığı açılış konuşmasında, “Bu eğitim etkinliğine katılan lisans öğrencileri bu kursta görecekleri eğitimle araştırmanın her aşamasını öğrenecekler ve kariyer planlamalarında önemli bir rehber olacak” dedi. Bu eğitimlerin önemine ve faydalarına vurgu yapan Kızılay, geleceğin araştırmacılarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen eğitim etkinliğine eğitimci olarak katılan akademisyenlere ve öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş da açılış konuşmasında, programa katılım sağlayan tüm öğrencilere, akademik kültüre alışmaları bakımından önemli bir eğitim etkinliği olacağını belirterek, katılım sağlayan öğrencilerin bunu gelecekleri için bir basamağı olarak görmelerini önerdi. Tüm eğitimcilere katıldıkları için teşekkür eden Prof. Dr. Mahmut Durmuş, öğrencilere güzel bir etkinlik geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Sandal’ın toplantıda gerçekleştirdiği sunumda, 4 gün sürecek bu kursa farklı üniversiteden 87 başvurunun yapıldığı ve 42 öğrencinin eğitimlere katılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

2016 yılından beri İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde lisans ve lisansüstü öğrencilere ve öğretim üyelerine yönelik toplam 44 kursun düzenlendiğini kaydeden Sandal, lisans öğrencileri için akademik becerilere giriş ile TÜBİTAK Proje Hazırlama Süreci eğitimini esas alan bu kursun İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen 45. kurs olduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ