Battalgazi’nin prestij projesinde start verildi

Battalgazi Belediyesi tarafından Şire Pazarı’nı daha da canlı hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla hazırlanan Prestij Sokak ve Şire Pazarı projesi kapsamında Yenihamam Mahallesi Aras Sokakta sokak sağlıklaştırma ?

Yerel 9.11.2021 12:31:49 0
Battalgazi’nin prestij projesinde start verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.11.2021 12:31

Battalgazi Belediyesi tarafından Şire Pazarı’nı daha da canlı hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla hazırlanan Prestij Sokak ve Şire Pazarı projesi kapsamında Yenihamam Mahallesi Aras Sokakta sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlanıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından dünya kayısı ihtiyacının karşılandığı kayısı başkenti Malatya’daki Şire Pazarı’na daha fazla yerli ve yabancı turist çekebilmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla Yenihamam Mahallesi’nde bulunan 120 metre uzunluğundaki Aras Sokak’ta sağlıklaştırma çalışmalarının startı verildi. Battalgazi Belediyesi Etüp ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında Aras Sokak, Prestij sokağına dönüştürülecek. Etaplar halinde yapılacak olan ve toplam yatırım tutarı 6 milyon lirayı aşması beklenen çalışmalar ile kentin tarihsel kimliği açısından oldukça önemli Şire Pazarı yeni bir görünüme kavuşacak.

Prestij sokak sağlıklaştırma ödülüne layık görülmüştü

Kayısının satış ve pazarlanması noktasında Malatya’nın kalbi niteliğindeki Şire Pazarında bulunan esnafların taleplerini geri çevirmeyerek pazara estetik bir görüntü kazandırmayı amaçlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in verdiği talimatlar üzerine hazırlanan ve startı verilen Prestij Sokak Projesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 22-24 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında “Prestij Sokak Sağlıklaştırma” ödülüne layık görülmüştü.

Başkan Güder: “Projemizin startını verdik, hayırlı ve uğurlu olsun”

İlk etapta 62 dükkanı kapsayacak olan çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, esnaflara proje detayı hakkında bilgiler verdi. Sokak içerisindeki esnaflarla istişare eden ve yapılacak çalışmaların 2022 yılı içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Güder, “Malatya denildiği zaman akla ilk gelen kayısı. Kayısı denildiği zaman ise akla Malatya’mız gelir. Şire Pazarımız Malatya’mız için büyük öneme sahip. Pazarımızı daha güzel ve canlı hale getirmek için Battalgazi Belediyesi olarak sokak sağlıklaştırması noktasında güzel bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışmalarımızı kimseyi mağdur etmeden yapacağız. Hayata geçirdiğimiz bu örnek proje ile Şire Pazarımızın cazibesini arttıracağız. Esnaflarımızın talepleri de zaten bu yöndeydi. Şire Pazarında bir sokağı prestij sokağına dönüştüreceğimize dair esnafımıza da bir söz vermiştik. Ekiplerimize verdiğimiz talimat ile arkadaşlarımız 6 milyon liranın üzerinde bir proje çalışması yaptılar. Güzel bir proje hazırladılar. Hazırladığımız bu projemiz, geçtiğimiz aylarda ödüle layık görülmüştü. Vatandaşlarımızı ve esnafımızı mağdur etmeden çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Şehrin merkezinden Şire Pazarına inen bu yolu prestij sokağına dönüştürüyoruz. İhalesini yapmıştık. Sokağımız daha güzel ve nezih bir duruma gelecek. Battalgazi’mize ve Şire Pazarına katkı sağlayacak. Bu şekilde Malatya’mızı güzelleştirmeye, Battalgazi’mizdeki sokaklarımızı sağlıklaştırmaya devam ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından da Kuyumcular Çarşımız sağlıklaştırılıyor. Malatya’mıza ve Battalgazi’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ