Malatya Yeni Adliye Sarayı’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Malatya Yeni Adliye Sarayı’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Genel 9.08.2025 16:02:42 0
Malatya Yeni Adliye Sarayı’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
Tarih: 09.08.2025 16:02 Güncelleme: 09.08.2025 16:02
Malatya, adalet altyapısını güçlendirecek dev bir projeye adım adım yaklaşıyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapımı devam eden Malatya Yeni Adliye Sarayı inşaatında incelemelerde bulunarak sürecin geldiği aşama hakkında önemli bilgiler verdi.
Milletvekili Ölmeztoprak, ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, "Şehrimizin merkezine kazandırılacak bu önemli yapı, hem mimarisi hem de fonksiyonel kapasitesiyle Malatya’mıza yakışır bir adalet merkezi olacak" dedi.
"Kaba inşaat tamamlandı, iç mekân çalışmaları sürüyor"
Ağustos 2025 itibarıyla kaba inşaatın tamamlandığı Malatya Adalet Sarayı’nda şu anda mekanik imalatlar ve iç yapı faaliyetlerinin planlı şekilde devam ettiğini ifade eden Ölmeztoprak, "Teknik ekiplerin titiz çalışmalarıyla yürütülen projede, hem dayanıklılık hem de estetik ön planda tutuluyor. Temel kazı çalışmaları kayalık alanda patlatma yöntemiyle yapılarak son derece sağlam bir zemin elde edildi. Sağlam temeller üzerine inşa edilen bu yapı, Malatya’ya uzun yıllar boyunca hizmet verecek" ifadelerini kullandı.
"Modern donanım ve geniş kapasite"
Projeye dair bilgiler de veren Milletvekili Ölmeztoprak, "Tamamlandığında Malatya Adalet Sarayı, 100 duruşma salonu ve 181 büro ile hizmet sunacak. Modern ulaşım çözümleriyle donatılacak yapıda, 103 araç + 5 engelli araç kapasiteli kapalı otopark, 692 araç + 40 engelli araç kapasiteli açık otopark ve 64 araçlık ek çevre otopark alanı bulunacak. Toplam 864 araçlık park kapasitesi ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak. Çevre dostu anlayışla tasarlanan projede yağmur suyu toplama sistemiyle peyzaj sulaması yapılacak, ortak alanlarda güneş enerjili aydınlatma kullanılacak. Avukatlar için sosyal alanlar da baronun talebi doğrultusunda projeye dahil edildi" ifadelerine yer verdi.
"Bölgesel adalet merkezi olma yolunda"
2026 yılının Mayıs ayında hem Adliye Sarayı hem de tüm ek donatılarıyla birlikte Malatya’nın adaletin vakarına yakışır yeni bir vizyona kavuşmuş olacağını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, "Yeşilyurt ilçesi Görgü (Cafana) Mahallesi sınırlarında inşa edilecek Bölge Adliye Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi ile Malatya, hukuki anlamda bölgesinde merkez şehirlerden biri haline gelecek. Ayrıca Yakınca ve Çöşnük mahallelerinde yapımı süren adliye lojmanları, personelin barınma ve sosyal yaşam imkânlarını da güçlendirecek" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ