Malatya Yeni Adliye Sarayı’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Malatya Yeni Adliye Sarayı’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Genel 9.08.2025 16:02:42 0
Malatya Yeni Adliye Sarayı’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
Tarih: 09.08.2025 16:02 Güncelleme: 09.08.2025 16:02
Malatya, adalet altyapısını güçlendirecek dev bir projeye adım adım yaklaşıyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapımı devam eden Malatya Yeni Adliye Sarayı inşaatında incelemelerde bulunarak sürecin geldiği aşama hakkında önemli bilgiler verdi.
Milletvekili Ölmeztoprak, ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, "Şehrimizin merkezine kazandırılacak bu önemli yapı, hem mimarisi hem de fonksiyonel kapasitesiyle Malatya’mıza yakışır bir adalet merkezi olacak" dedi.
"Kaba inşaat tamamlandı, iç mekân çalışmaları sürüyor"
Ağustos 2025 itibarıyla kaba inşaatın tamamlandığı Malatya Adalet Sarayı’nda şu anda mekanik imalatlar ve iç yapı faaliyetlerinin planlı şekilde devam ettiğini ifade eden Ölmeztoprak, "Teknik ekiplerin titiz çalışmalarıyla yürütülen projede, hem dayanıklılık hem de estetik ön planda tutuluyor. Temel kazı çalışmaları kayalık alanda patlatma yöntemiyle yapılarak son derece sağlam bir zemin elde edildi. Sağlam temeller üzerine inşa edilen bu yapı, Malatya’ya uzun yıllar boyunca hizmet verecek" ifadelerini kullandı.
"Modern donanım ve geniş kapasite"
Projeye dair bilgiler de veren Milletvekili Ölmeztoprak, "Tamamlandığında Malatya Adalet Sarayı, 100 duruşma salonu ve 181 büro ile hizmet sunacak. Modern ulaşım çözümleriyle donatılacak yapıda, 103 araç + 5 engelli araç kapasiteli kapalı otopark, 692 araç + 40 engelli araç kapasiteli açık otopark ve 64 araçlık ek çevre otopark alanı bulunacak. Toplam 864 araçlık park kapasitesi ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak. Çevre dostu anlayışla tasarlanan projede yağmur suyu toplama sistemiyle peyzaj sulaması yapılacak, ortak alanlarda güneş enerjili aydınlatma kullanılacak. Avukatlar için sosyal alanlar da baronun talebi doğrultusunda projeye dahil edildi" ifadelerine yer verdi.
"Bölgesel adalet merkezi olma yolunda"
2026 yılının Mayıs ayında hem Adliye Sarayı hem de tüm ek donatılarıyla birlikte Malatya’nın adaletin vakarına yakışır yeni bir vizyona kavuşmuş olacağını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, "Yeşilyurt ilçesi Görgü (Cafana) Mahallesi sınırlarında inşa edilecek Bölge Adliye Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi ile Malatya, hukuki anlamda bölgesinde merkez şehirlerden biri haline gelecek. Ayrıca Yakınca ve Çöşnük mahallelerinde yapımı süren adliye lojmanları, personelin barınma ve sosyal yaşam imkânlarını da güçlendirecek" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ