Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan bayram tedbirleri açıklaması

Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan bayram tedbirleri açıklaması

Asayiş 27.03.2025 17:55:10 0
Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan bayram tedbirleri açıklaması
Tarih: 27.03.2025 17:55 Güncelleme: 27.03.2025 17:55
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Ramazan Bayramı öncesi alınan güvenlik, trafik, sağlık ve enerji tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kent genelinde 2 bin 671 personel ile yoğun denetimlerin yapılacağını belirten Vali Yavuz, özellikle hız ihlallerine dikkat çekerek sürücüleri kurallara uymaya davet etti.
Malatya Valisi Seddar yavuz, Ankara yolu üzerinde bulunan uygulama noktasında bayram tedbirleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ile birlikte uygulama noktasında durdurulan araçlardaki sürücülerin bayramını kutlayan Vali Yavuz, alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaştı.
Vali Yavuz, Ramazan Bayramı’nın huzur içinde geçmesi için emniyet ve jandarma ekipleri tarafından önemli tedbirlerin alındığını belirterek, "Bayram tatili boyunca il emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı tarafından her 24 saatte 135 ekip ve 339 personel trafik denetimlerinde görev alacak. EDS sistemleri ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri 24 saat aktif olacak. Asayiş denetimlerinde 486 ekip, 2 bin 332 personel ve 3 dedektör köpek görev yapacak. Toplamda 621 ekip ve 2 bin 671 personel görevlendirildi. 7 drone ile 296 saat havadan denetim yapılacak" dedi.

Hız ihlallerine özellikle dikkat çeken Vali Yavuz, "Trafik kazalarında en çok etkili faktörlerden biri hız ihlali. Yüzde 47.1 oranına ulaşması nedeniyle bayram sürence hız denetimlerine daha fazla özen göstereceğiz. Sürücülerimize emniyet kemeri takmalarını, yorgun yola çıkmamalarını ve aşırı hızdan kaçınmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmetleri ve gıda denetimleri
Vali Yavuz, bayram sürence sağlık hizmetlerinde de gerekli tedbirlerin alındığını da belirterek, "İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi’nde 13 aktif personel görev yapacak. 37 acil sağlık hizmet istasyonunda 111 personel, 3 UMKE ekibi ve 37 aktif ambulans ile hizmet verilecek. 22 uzman hekim icap nöbetinde olacak, 29 pratisyen hekim acil servislerde görev yapacak ve 356 hekim dışı sağlık personeli görevlendirildi" şeklinde konuştu.

Gıda denetimleri konusunda da hassasiyet gösterildiğini belirten Yavuz, "Ramazan ayı boyunca bin 205 gıda denetimi yapıldı. Teknik ve hijyenik eksiklikler nedeniyle 55 işletmeye süre verilmiş, 15’ine idari yaptırım uygulanmıştır. Ramazan Bayramı süresince de 19 ekip ve 44 personel ile denetimlere devam edilecektir" açıklamasında bulundu.

Kesintisiz enerji ve altyapı hizmetleri için de gerekli planlamalar yapıldığını belirten Vali Yavuz, "İlgili elektrik firması 13 ilçede 42 araç ve 88 personelle sahada olacak. MASKİ, 13 ilçede 150 personel ve 73 araç ile çalışacak. Doğalgaz firması ise 9 ilçede 21 ekip ve 22 personel ile görev başında olacak" dedi.

Dayanışma ve yardımlaşma vurgusu
Vali Yavuz, bayramın birlik ve beraberlik ruhuyla geçmesi gerekliliğini vurgulayarak, "Ramazan boyunca valiliğimiz, ekonomik durumu yetersiz ailelere yardım eli uzatmıştır. Yaşlı, engelli, yetim ve öksüz aileler ziyaret edilmiş, eşim ve kaymakamlarımız bu süreçte aktif rol almıştır. Özellikle yetim çocukların bayramlıkları da teslim edilmiştir" şeklinde konuştu.
Tüm Malatyalıların ve Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Vali Seddar Yavuz, "Küskünlerin barıştığı, dayanışma ruhunun ön plana çıktığı bir bayram dilerim" diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ